Tartalettes (тісто)
(покроковий рецепт з фото)
Чи збираєтеся накривати стіл до свята або хочете зробити фуршет для друзів? Тоді вам знадобляться тарталетки. Ось хороший рецепт, як приготувати тарталетки (тісто), на основі вершкового масла.
Тарталетки за цим рецептом можна подавати з солодкою начинкою, наприклад, з фруктами і збитими вершками, з карамеллю і шоколадом. А також їх використовують для салатів, для закусок з морепродуктами, з м'ясом. Для випічки відмінно підійдуть формочки для кексів.
- Вершкове масло - 115 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
- Борошно - 1, 5 склянки
- Крем - 1/4 склянки
1. У чашу міксера викладіть борошно, сіль, цукор, наріжте шматочками вершкове масло і додайте його в чашу. Перемішайте до утворення крихти.
2. Викладіть в чашу сметану і перемішайте до утворення тіста, грудки, який тримається разом.
3. Сформуйте єдиний кому і залиште його на 5-10 хвилин. Посипте стіл борошном і викладіть тісто.
4. Розкачайте тісто в тонкий пласт (0, 5 см в товщину), виріжте формочки.
5. Викладіть тісто в форми для кексів, руками притисніть його до бортикам.
6. За допомогою вилки зробіть проколи, щоб в процесі випічки тісто не здулося.
7. Надішліть тарталетки в розігрітий до 180 градусів духовку на 12-14 хвилин, потім акуратно видаліть з форми і охолодіть, а потім використовуйте.