Свинячі медальйони, тушковані з грушами
(покроковий рецепт з фото)
Cвіние медальйони, тушковані з грушами - досить просте в приготуванні, але цілком делікатесне гаряче блюдо, яке сміливо можна подавати на святковий стіл або романтичну вечерю.
Рецепт цього досить простого і швидкого, але дуже делікатесного і навіть трохи гурманське вечері я знайшов зовсім недавно. Уже рази три або чотири свинячі медальйони, тушковані з грушами, були нашим сімейним вечерею - і завжди блюдо користується величезним успіхом. Воно подобається і мені, і чоловікові, і навіть дітям. Свинина виходить дуже ніжно, плаває в солодкуватому грушевому соусі… відмінне блюдо, словом!
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Груші - 3 штуки
- Свиняча вирізка - 450 грам
- Бульйон курячий - 1 Склянка
- Яблучний сидр - 1 Склянка
- Вершки густі - 2/3 склянки
- Ваніль (стручок) - 1 штука
- Розмарин свіжий - 1 Чайна ложка
- Чебрець свіжий - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - - За смаком

Груші очищаємо від шкірки і серцевини, нарізаємо великими шматочками.

Розтоплюємо в жаровні вершкове масло, викладаємо в розтоплене масло наші груші.

Обсмажуємо до коричневої скоринки з усіх боків.

Груші витягаємо з жаровні і відкладаємо. Тепер свинину нарізаємо на невеликі медальйони, посипаємо їх сіллю і перцем.

Обвалюють кожен свинячий медальйон в борошні.

Обсмажуємо свинячі медальйони в тій же жаровні, де тільки що смажилися груші. Обсмажуємо по 2 хвилини з кожного боку, до утворення рум'яної скоринки.

Обсмажені свинячі медальйони теж витягаємо з жаровні і поки що отставляем.

Наливаємо в жаровню сидр і бульйон.

Туди ж додаємо вершки і стручок ванілі. Доводимо до кипіння і уварюємо приблизно наполовину.

Повертаємо в каструлю свинячі медальйони.

Туди ж додаємо груші.

Додаємо дрібно посічену свіжу зелень і тушкуємо на середньому вогні ще 4-5 хвилин. За цей час соус загусне, а свинина дійде до кондиції.

Залишається тільки викинути з страви стручок ванілі, вирівняти блюдо на сіль-перець - і все, блюдо готово.

Блюдо готово. Подавати гарячим. Смачного!