Рецепт Свинячі медальйони, тушковані з грушами фото

Свинячі медальйони, тушковані з грушами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід , День закоханих
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 58 хв.

Cвіние медальйони, тушковані з грушами - досить просте в приготуванні, але цілком делікатесне гаряче блюдо, яке сміливо можна подавати на святковий стіл або романтичну вечерю.

Опис приготування:

Рецепт цього досить простого і швидкого, але дуже делікатесного і навіть трохи гурманське вечері я знайшов зовсім недавно. Уже рази три або чотири свинячі медальйони, тушковані з грушами, були нашим сімейним вечерею - і завжди блюдо користується величезним успіхом. Воно подобається і мені, і чоловікові, і навіть дітям. Свинина виходить дуже ніжно, плаває в солодкуватому грушевому соусі… відмінне блюдо, словом!

  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Груші - 3 штуки
  • Свиняча вирізка - 450 грам
  • Бульйон курячий - 1 Склянка
  • Яблучний сидр - 1 Склянка
  • Вершки густі - 2/3 склянки
  • Ваніль (стручок) - 1 штука
  • Розмарин свіжий - 1 Чайна ложка
  • Чебрець свіжий - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець - - За смаком
свинячі медальйони, тушковані з грушами - фото крок 1
Груші очищаємо від шкірки і серцевини, нарізаємо великими шматочками.
свинячі медальйони, тушковані з грушами - фото крок 2
Розтоплюємо в жаровні вершкове масло, викладаємо в розтоплене масло наші груші.
свинячі медальйони, тушковані з грушами - фото крок 3
Обсмажуємо до коричневої скоринки з усіх боків.
свинячі медальйони, тушковані з грушами - фото крок 4
Груші витягаємо з жаровні і відкладаємо. Тепер свинину нарізаємо на невеликі медальйони, посипаємо їх сіллю і перцем.
свинячі медальйони, тушковані з грушами - фото крок 5
Обвалюють кожен свинячий медальйон в борошні.
свинячі медальйони, тушковані з грушами - фото крок 6
Обсмажуємо свинячі медальйони в тій же жаровні, де тільки що смажилися груші. Обсмажуємо по 2 хвилини з кожного боку, до утворення рум'яної скоринки.
свинячі медальйони, тушковані з грушами - фото крок 7
Обсмажені свинячі медальйони теж витягаємо з жаровні і поки що отставляем.
свинячі медальйони, тушковані з грушами - фото крок 8
Наливаємо в жаровню сидр і бульйон.
свинячі медальйони, тушковані з грушами - фото крок 9
Туди ж додаємо вершки і стручок ванілі. Доводимо до кипіння і уварюємо приблизно наполовину.
свинячі медальйони, тушковані з грушами - фото крок 10
Повертаємо в каструлю свинячі медальйони.
свинячі медальйони, тушковані з грушами - фото крок 11
Туди ж додаємо груші.
свинячі медальйони, тушковані з грушами - фото крок 12
Додаємо дрібно посічену свіжу зелень і тушкуємо на середньому вогні ще 4-5 хвилин. За цей час соус загусне, а свинина дійде до кондиції.
свинячі медальйони, тушковані з грушами - фото крок 13
Залишається тільки викинути з страви стручок ванілі, вирівняти блюдо на сіль-перець - і все, блюдо готово.
свинячі медальйони, тушковані з грушами - фото крок 14
Блюдо готово. Подавати гарячим. Смачного!

Схожі рецепти