Свинина зі свіжими овочами
(покроковий рецепт з фото)
З цього рецепта можна дізнатися, як приготувати свинину зі свіжими овочами. Ця страва може стати головним і на святковому столі, і на повсякденному, а про його смакових якостях і говорити не доведеться.
Відмінне блюдо, яке по достоїнству оцінять м'ясоїди. Така свинина зі свіжими овочами виходить дивно соковитою і м'якою, тому що готується у власному соку в рукаві. Таким блюдом можна побалувати гостей за святковим столом. Овочі та яблука підсилюють аромат м'яса і роблять його ще смачніше.
- Свинина - 1 кілограм
- Часник - 2-4 зубчиків
- Помідори - 2-3 штук
- Морква - 1-2 штук
- Болгарський перець - 1-2 штук
- Чебрець - За смаком
- Суміш перців і спецій - За смаком
- Яблуко - 1 штук
1. Свинина збалансовано поєднує в своєму складі мікроелементи і вітаміни, жирні кислоти і амінокислоти. Кожна частина туші готується різним способом і будь-яку страву зі свинини завжди чудово смачне. Я вирішила приготувати її зі свіжими овочами в рукаві.
2. Для приготування цієї страви я брала м'якоть без кістки. Отже, робимо по всій поверхні надрізи і поміщаємо в них нарізаний тонкими пластами часник.
3. Тепер натираємо м'ясо спеціями і можна рослинним маслом. Даємо м'ясу постояти близько півгодини. А тим часом очистимо овочі.
4. Нарізаємо великими частинами цибулю, морква, болгарський перець і яблука. Не дивуйтесь, яблука зі свининою відмінно поєднуються. Вони навіть посилюють смак м'яса.
5. Розміщуємо всі в рукав і кладемо на м'ясо гілочку чебрецю. Відправляємо запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Температуру в духовці зменшуємо до 180 градусів через 20 хвилин після запікання.
6. Коли свинина зі свіжими овочами буде готова, дістаємо її з рукава і даємо трохи постояти. Після цього поміщаємо на блюдо разом з овочами і подаємо до столу.