Чізкейк зі свіжими ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю солодке, тому частенько готую всякі ласощі для себе і рідних. Погодьтеся, що домашня випічка набагато смачніше покупної. Розповім, як приготувати чізкейк зі свіжими ягодами.
Цього разу використовую ягоди чорниці, але можна і будь-які інші (наприклад, полуницю, малину, вишню і інші). Основу для чізкейку можна зробити самостійно, для простоти і зручності використовував покупне пісочне печиво. Після випікання чізкейк обов'язково потрібно охолодити.
- Печиво - 250 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Сир - 400 грам
- Цукор - 120 грам(70 для сиру, 50 для ягід)
- Яйце - 3 штуки
- Ваніль - За смаком
- Крохмаль - 30 грам
- Чорниця - 250 грам
1. Печиво дістаю з упаковки і розламують на шматочки, потім розміщую його в блендер.
2. Подрібнюю печиво до отримання крихти, вершкове масло розтоплюю в мікрохвильовій печі.
3. Вливаю розтопленої масло до крихті і перемішую до утворення однорідної консистенції.
4. Форму для випікання застилаю фольгою, викладаю пісочну основу в форму і розрівнюю, формую невеликі краю.
5. Чорницю мою, більшу частину подрібнюю за допомогою блендера і перетираю через сито, інші ягоди залишаю цілими. Крохмаль з'єдную з 50 грамами цукру.
6. До перетертої чорниці всипав суміш цукру і крохмалю, перемішую.
7. Викладаю ягідне пюре на пісочну основу з печива.
8. Відправляю в розігрітий до 200-220 градусів духовку на 10-15 хвилин.
9. Сир перетираю через сито, щоб вийшла м'яка і повітряна консистенція.
10. У миску до перетертих сиру вбиваю яйця і всипав залишився цукровий пісок, ваніль додаю за смаком. Перемішую міксером.
11. Сирну масу перекладаю на спечену форму з пісочним печивом і чорничною прошарком, випікаю 50 хвилин на середньому рівні в розігрітій до 160 градусів духовці, на низ ставлю деко з водою.
12. Дістаю пиріг, прикрашаю його цільними ягодами чорниці, відправляю після охолодження в холодильник на кілька годин. Смачного!