Пиріг зі свіжими ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Цей десерт робиться дуже просто і швидко. Приємний аромат і приголомшливий смак. Обов'язково варто запам'ятати цей варіант, як приготувати пиріг зі свіжими ягодами, адже його люблять всі!
Ягоди можна використовувати абсолютно будь-які. Завдяки цьому блюдо є дуже гнучким, і ви можете використовувати дари того чи іншої пори року. А як приготувати пиріг зі свіжими ягодами, дізнаєтеся з цього покрокового рецепта.
- Борошно - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 100 грам (кімнатної температури)
- Цукор - 125 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Сухарі або манка - 2 Ст. Ложки (для форми)
- Вершкове масло - За смаком (для змазування)
- Ягоди - 1 Склянка (будь-які, я брала чёрную смородину)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (для начинки)
- Картопляний крохмаль - 1 Ст. Ложка (для начинки)
Насамперед попередньо розігріваємо духовку до 200 градусів. Візьміть форму, в якій будете запікати пиріг. Гарненько змастіть її вершковим маслом, потім щедро посипте сухарями (або манкою).
Тепер в глибокій мисці за допомогою міксера збийте вершкове масло (обов'язково кімнатної температури) з цукром, по консистенції маса повинна нагадувати крем. Потім додайте яйце і знову добре перемішайте.
Наступним кроком необхідно просіяти борошно, розпушувач і сіль. Додайте до нашої суміші з масла і яйця. Ретельно перемішайте, повинно вийти м'яке однорідне тісто.
Тепер викладаємо наше тісто в заздалегідь підготовлену форму для випікання. Акуратно розрівняйте тісто. Займіться начинкою. Для цього в окремій ємності змішайте цукор і крохмаль. До них покладіть ягоди (я использую смородину), все перемішайте. Начинку акуратно розкладіть по поверхні тесту в формі. Пиріг випікайте при середній температурі вашої духовки близько 20-30 хвилин. Перед подачею остудіть.