Свинина з імбиром
(покроковий рецепт з фото)
Імбир корисний для організму, він надає стравам пікантність і аромат. Додаю його в випічку, з м'ясом робив вперше. Результат мене порадував, тому розповім, як приготувати свинину з імбиром.
М'ясо, запечене в духовці, набагато корисніше, ніж те, що готувалося на сковороді. Маринадів для свинини дуже багато: від звичайних солі і перцю, до ягідних і фруктових. Саме маринад додає м'ясу насичений і особливий смак. Свинина з імбиром - це досить екзотичну страву, яке може сподобається не всім, проте, спробувати його обов'язково варто. Воно добре поєднується з овочевим гарніром.
- Свинина - 0, 7 кілограма
- Імбир - 40 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Яблучний оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль і спеції - За смаком
1. Ретельно мою лимон, на дрібній тертці натираю цедру одного половинки.
2. Чищу корінець імбиру, подрібнюю його на дрібній тертці.
3. Перекладаю цедру і імбир в миску, перемішую.
4. Свинину гарненько мою і витираю паперовим рушником, розрізаю на 2 частини та перекладаю в миску, натираю рясно м'ясо спеціями, солю.
5. Після спецій натираю кожен шматочок м'яса сумішшю імбиру і цедри лимона.
6. Додаю столову ложку яблучного оцту, перемішую і залишаю його мінімум на 1 час, а краще на ніч.
7. Після маринування кожен шматочок свинини загортаю у фольгу окремо і відправляю в розігрітий до 200 градусів духовку на 20 хвилин, потім зменшуємо температуру до 150 градусів і готую ще 40 хвилин.
8. Дістаю м'ясо з духовки, розгортаю фольгу, відправляю назад в духову шафу на 20 хвилин (для рум'яної і золотистої скоринки).
9. М'ясо нарізаю шматочками товщиною близько 1 сантиметра і подаю з відвареною картоплею і свіжими овочами. Смачного!