Рецепт Свинина по-польськи фото

Свинина по-польськи
(покроковий рецепт з фото)

Польська кухня
М'ясо, Свинина
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, Святковий обід
Гарячі страви

У польській кухні свинина завжди займала почесне місце, тому традиційні польські страви завжди були трохи калорійні, але при цьому вони настільки смачні і ситні, що від них важко відязикатися.

Я не буду стверджувати, що цей рецепт приготування свинини по-польськи дуже простий, і ви легко з ним впораєтеся, це абсолютно не так. Що, вам буде потрібно трохи більше часу і сил, для того щоб приготувати цю страву, але, повірте мені, воно того варте. А в підсумку у вас вийде неймовірно ніжне й ароматне мяско, і воно буде навіть з гарніром, адже в Польщі таку свинину готують з пампушками, загалом, ситно, смачно і дуже наваристий - в кращих традиціях польської кухні. Таке чудове блюдо безумовно порадує всіх справжніх любителів м'яса, воно настільки яскраве і красиве, що його сміливо можна пропонувати гостям. Або краще влаштувати цілий тематичний вечір з польськими стравами, покликати друзів і рідних і відмінно провести час, а щоб вам було легше впоратися з цим завданням, я пропоную вам свій докладний рецепт свинини по-польськи з фото.

  • Свинина nareznaya - 2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Перець болгарський - 2 штуки (різного кольору)
  • Томати у власному соку - 400 грам
  • Зелень свіжа - 120 грам (зелена цибуля, петрушка, кріп)
  • Перець горошком - 10 штук
  • Борошно - 450-500 грам (на пампушки)
  • Яйце - 1 штука (на пампушки)
  • Молоко - 0, 5-1 склянки (на пампушки)
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
свинина по-польськи - фото крок 1
Для початку нам необхідно зробити тісто для пампушок. Просіваємо борошно, в склянці змішуємо яйце з сіллю і додаємо цю суміш в борошно.
свинина по-польськи - фото крок 2
Починаємо замішувати тісто, поступово додаючи молоко. Тісто має вийти пружне і еластичне і не повинно прилипати до рук. Коли воно буде готове, поміщаємо його в целофановий пакет і кладемо в тепле місце приблизно на пів години.
свинина по-польськи - фото крок 3
Зелена цибуля нарізаємо півкільцями і обсмажуємо його в казані з додаванням олії до золотистого.
свинина по-польськи - фото крок 4
Перець і цибулю нарізаємо невеликими кубиками, а м'ясо ріжемо на середні кубики зі стороною приблизно 2-3 см.
свинина по-польськи - фото крок 5
Перекладаємо порей в миску, а в казан наливаємо трохи олії і ставимо його на сильний вогонь. Викладаємо м'ясо і починаємо його смажити, перевертаючи, до рум'яної скоринки. Це треба робити невеликими порціями, інакше м'ясо буде не смажитися, а гаситися. Не забуваємо додавати в кожну нову порцію м'яса при смаженні трохи спецій.
свинина по-польськи - фото крок 6
Потім перекладаємо все обсмажене м'ясо в казан і додаємо до нього цибулю, перемішуємо і обсмажуємо все разом приблизно 5-7 хвилин на сильному вогні.
свинина по-польськи - фото крок 7
Коли цибуля стане м'яким і пустить сік, викладаємо в казан нарізану перець, перемішуємо.
свинина по-польськи - фото крок 8
Додаємо помідори у власному соку, перемішуємо і тушкуємо все на повільному вогні. Зараз рідина слід спробувати на смак і при необхідності додати сіль і мелений перець.
свинина по-польськи - фото крок 9
Поки наша свинина гаситься, ми займемося приготуванням пампушок. Для цього посипаємо стіл борошном і розгортаємо на ньому приготоване тісто з тонкий пласт. Викладаємо на нього обсмажену цибулю порей, розподіляємо рівномірно по всьому периметру.
свинина по-польськи - фото крок 10
Тепер звертаємо тісто рулетиком і нарізаємо на невеликі частини приблизно 1, 5-2 сантиметра шириною.
свинина по-польськи - фото крок 11
У казан додаємо перець горошком і викладаємо пампушки. Варимо на повільному вогні протягом 15 хвилин.
свинина по-польськи - фото крок 12
Для 1-2 хвилини до готовності страви висипаємо в нього дрібно нарізану зелень.
свинина по-польськи - фото крок 13
Коли пампушки спливли, значить, страва готова і його можна подавати до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти