Рецепт Свинина по-французьки з картоплею фото

Свинина по-французьки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Картопля
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , М'ясо по французьки
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Пропоную традиційний і улюблений багатьма рецепт приготування свинини по-французьки з картоплею. Ця страва добре тим, що не вимагає окремого гарніру, а готується дуже просто.

Опис приготування:

Це класичний рецепт свинини по-французьки з картоплею, однак при бажанні блюдо можна доповнити також смаженими грибами, помідорами або іншими овочами. Приготувати таке м'ясо можна не тільки в духовці, але і в мікрохвильовці або мультиварці, наприклад.

  • Свинина - 300 грам
  • Картопля - 5-7 штук
  • Цибулина - 1 штука
  • Сир - 100 грам
  • Майонез - 4-5 Ст. Ложок (або крем)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
свинина по-французьки з картоплею - фото крок 1
1. Для початку необхідно вимити і очистити картоплю. Нарізати його тонкими кружечками або невеликими брусочками. Злегка посолити і при бажанні додати трохи спецій.
свинина по-французьки з картоплею - фото крок 2
2. Дно жароміцної форми змастити невеликою кількістю рослинної олії і викласти картоплю. Рецепт приготування свинини по-французьки з картоплею можна починати і з м'яса - все залежить від ваших смакових уподобань.
свинина по-французьки з картоплею - фото крок 3
3. Свинину вимити і просушити. Нарізати і злегка відбити. Посолити і поперчити з двох сторін. Також можна додати прованських трав, перець або інші пристрої.
свинина по-французьки з картоплею - фото крок 4
4. Викласти шматочки м'яса зверху картоплі. При бажанні можна покласти кілька зубчиків часнику для аромату, а також додати трохи гірчиці або гострого соусу.
свинина по-французьки з картоплею - фото крок 5
5. Очистити і нарізати тонкими півкільцями цибулину. Залежно від смакових уподобань можна взяти четвертинку або половину середньої цибулини.
свинина по-французьки з картоплею - фото крок 6
6. Розподілити цибулю по поверхні м'яса. Якщо свинина по-французьки з картоплею в домашніх умовах буде доповнюватися грибами, тоді цибулю можна попередньо обсмажити разом з грибами.
свинина по-французьки з картоплею - фото крок 7
7. Додати трохи майонезу або сметани. Сир натерти на середній або дрібній тертці і присипати їм блюдо. Також можна зробити навпаки - спочатку сир, а потім майонез. Коли все готово, можна відправити форму в розігріту духовку.
свинина по-французьки з картоплею - фото крок 8
8. Залежно від товщини шматочків м'яса і потужності духовки, готується страва від 50 до 90 хвилин. Перед подачею можна зверху присипати свіжою зеленню.

Схожі рецепти