Свинина по-французьки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную традиційний і улюблений багатьма рецепт приготування свинини по-французьки з картоплею. Ця страва добре тим, що не вимагає окремого гарніру, а готується дуже просто.
Це класичний рецепт свинини по-французьки з картоплею, однак при бажанні блюдо можна доповнити також смаженими грибами, помідорами або іншими овочами. Приготувати таке м'ясо можна не тільки в духовці, але і в мікрохвильовці або мультиварці, наприклад.
- Свинина - 300 грам
- Картопля - 5-7 штук
- Цибулина - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Майонез - 4-5 Ст. Ложок (або крем)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Для початку необхідно вимити і очистити картоплю. Нарізати його тонкими кружечками або невеликими брусочками. Злегка посолити і при бажанні додати трохи спецій.
2. Дно жароміцної форми змастити невеликою кількістю рослинної олії і викласти картоплю. Рецепт приготування свинини по-французьки з картоплею можна починати і з м'яса - все залежить від ваших смакових уподобань.
3. Свинину вимити і просушити. Нарізати і злегка відбити. Посолити і поперчити з двох сторін. Також можна додати прованських трав, перець або інші пристрої.
4. Викласти шматочки м'яса зверху картоплі. При бажанні можна покласти кілька зубчиків часнику для аромату, а також додати трохи гірчиці або гострого соусу.
5. Очистити і нарізати тонкими півкільцями цибулину. Залежно від смакових уподобань можна взяти четвертинку або половину середньої цибулини.
6. Розподілити цибулю по поверхні м'яса. Якщо свинина по-французьки з картоплею в домашніх умовах буде доповнюватися грибами, тоді цибулю можна попередньо обсмажити разом з грибами.
7. Додати трохи майонезу або сметани. Сир натерти на середній або дрібній тертці і присипати їм блюдо. Також можна зробити навпаки - спочатку сир, а потім майонез. Коли все готово, можна відправити форму в розігріту духовку.
8. Залежно від товщини шматочків м'яса і потужності духовки, готується страва від 50 до 90 хвилин. Перед подачею можна зверху присипати свіжою зеленню.