Суп з ягняти
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і наваристий суп в східно-азіатському стилі. Дуже ароматний і буде високо оцінений любителями баранини.
Супу з баранини дуже популярні в країнах Середньої і Східної Азії. З чим їх тільки не готують… Будь-суп з баранини виходить наваристим, ароматним і дуже ситним. А суп з ягняти - взагалі ніжне й ароматне блюдо. Взагалі-то такий суп виходить набагато смачніше, якщо його готувати на багатті, але суп з ягняти, приготований в домашніх умовах теж дуже вкусний.Ітак, розповідаю, як приготувати суп з ягняти.
1. Якщо ви вирішили приготувати такий суп, то приготування до готування почнемо з вечора. Нам необхідно буде замочити нут. Заливаємо його холодною водою і залишаємо на ніч.
2. Бульйон для супу можна зварити з вечора. Зазвичай я так і роблю, особливо якщо баранина жирна. Вранці з остиглого бульйону дуже добре зібрати зайвий жир. Але сьогодні ми готуємо з ягняти, так що жиру багато не буде. Отже, варимо бульйон. Заливаємо порубане м'ясо холодною водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо піну і зменшуємо вогонь. Варимо приблизно хвилин 30-40.
3. З замоченного нуту зливаємо воду, добре промиваємо його під проточною водою і відправляємо в бульйон варитися приблизно на 1 час.
4. Чистимо і моєму овочі. Картоплю нарізаємо кубиками. Морква, селера і гострий перець нарізаємо соломкою.
5. Нут практично зварився, додаємо в каструлю картоплю і варимо хвилин 10.
6. Розігріваємо на сковороді рослинне масло і обсмажуємо хвилин 5 морква і селера. Чистимо часник і подрібнюємо. Додаємо на сковороду і смажимо ще хвилинку. Потім відправляємо все в каструлю.
7. Подрібнюємо насіння коріандру, гірчиці і зіри. Додаємо їх в суп разом з паприкою. Солимо і варимо хвилин 10.
8. Зелень петрушки миємо й нарізаємо. Додаємо в суп, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Хвилин через 5-10 можна подавати до столу.
- М'ясо ягняти з кісточкою - 700 грам
- Гайка - 1 Склянка
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Селера корінь - 150 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Перець гострий - 1/2 штуки
- Зелень петрушки - 30 грам
- Зіра - 1/2 чайних ложки
- Koriandr - 1/2 чайних ложки
- Насіння гірчиці - 1 щіпка
- Паприка суха мелена - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки (за смаком)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Вода - 2, 5 L
1. Якщо ви вирішили приготувати такий суп, то приготування до готування почнемо з вечора. Нам необхідно буде замочити нут. Заливаємо його холодною водою і залишаємо на ніч.
2. Бульйон для супу можна зварити з вечора. Зазвичай я так і роблю, особливо якщо баранина жирна. Вранці з остиглого бульйону дуже добре зібрати зайвий жир. Але сьогодні ми готуємо з ягняти, так що жиру багато не буде. Отже, варимо бульйон. Заливаємо порубане м'ясо холодною водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо піну і зменшуємо вогонь. Варимо приблизно хвилин 30-40.
3. З замоченного нуту зливаємо воду, добре промиваємо його під проточною водою і відправляємо в бульйон варитися приблизно на 1 час.
4. Чистимо і моєму овочі. Картоплю нарізаємо кубиками. Морква, селера і гострий перець нарізаємо соломкою.
5. Нут практично зварився, додаємо в каструлю картоплю і варимо хвилин 10.
6. Розігріваємо на сковороді рослинне масло і обсмажуємо хвилин 5 морква і селера. Чистимо часник і подрібнюємо. Додаємо на сковороду і смажимо ще хвилинку. Потім відправляємо все в каструлю.
7. Подрібнюємо насіння коріандру, гірчиці і зіри. Додаємо їх в суп разом з паприкою. Солимо і варимо хвилин 10.
8. Зелень петрушки миємо й нарізаємо. Додаємо в суп, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Хвилин через 5-10 можна подавати до столу.