Суп з шинкою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще в зиязикай день, ніж тарілочка гарячого, наваристого супчика, зробленого своїми руками з любов'ю? Підкажу один з рецептів, як приготувати суп з шинкою і картоплею.
Будьте обережні з сіллю, щоб не переборщити, адже суп готується з шинкою, у якій сам по собі насичений смак. Використовуйте шинку на кістки, щоб вийшов гарний навар, а потім обріжте мяско з кістки і додайте його в самому кінці в каструлю до решти інгредієнтів.
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Селера - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Шинка на кістки - 400-600 грам
- Бульйон - 6 склянок
- Лавровий лист - 2 штуки
- Чебрець - 2 штуки
- Картопля - 800 грам
- Сіль, мелений перець - За смаком
- Вершки - 1/4 склянки
1. Наріжте дрібно цибулю, селера і моркву. Розігрійте каструлю з оливковою олією і викладіть овочі, обсмажуйте 7-10 хвилин, потім додайте подрібнений зубчик часнику.
2. Викладіть в каструлю шинку на кістки, залийте бульйоном і додайте лавровий лист, чебрець, після закипання зменшіть температуру і варіть під закритою кришкою 45-50 хвилин.
3. Тим часом очистіть і наріжте невеликими кубиками картоплю, додайте її в каструлю і варіть близько 15 хвилин.
4. Вийміть шинку, ображати м'ясо, подрібніть половину від загальної кількості супу занурювальним блендером.
5. Поверніть в каструлю м'ясо, посоліть і поперчіть за смаком. Додайте вершки і прокип'ятіть ще 1-2 хвилини.
6. Готовий супчик подавайте обов'язково гарячим, смачного!