Суп з перловкою і квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайний, але смачний, ситний і дуже легкий суп можна приготувати з перловкою і квасолею. Єдина складність в тому, що його потрібно готувати близько 2, 5 годин (час на підготовку яловичини і квасолі).
Суп з перловкою і квасолею - відмінна альтернатива іншим перших страв. Про користь бобових і перлової крупи говорити не доводиться: вітаміни і мікроелементи, білок, амінокислоти і жири. Завдяки наявності клітковини в складі перловки, налагоджується стілець і робота шлунково-кишкового тракту. На яловичині цей суп виходить найсмачніше, він нагадує суп з грибами.
- Яловичина (челочная частина або антрекот) - 400 грам (з розрахунку на каструлю 3, 5 л)
- Квасоля - 150 грам
- Перлова крупа - 150 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Зелень - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
1. Ретельно моєму м'ясо, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо піну, солимо і приправляємо за смаком.
2. Замочуємо квасолю за 1 годину до того моменту, коли ви будете ставити бульйон.
3. У той же час замочуємо холодною водою перловку. Коли закипить м'ясо, потрібно зняти піну, зменшити вогонь і варити на слабкому вогні 1, 5 годину.
4. Додаємо цілу цибулину і спеції, коли м'ясо закипить.
5. Нарізаємо цибулю, морква і (при наявності) болгарський перець.
6. Смажимо на олії до рум'яного кольору. Я використовую рослинне масло (можна вершкове).
7. Коли м'ясо повариться 40 хвилин, потрібно в бульйон відправити перловку і квасоля.
8. Зелень я додаю в самому кінці. Цибуля, кріп або петрушка - все, що завгодно на ваш смак.
9. Коли квасоля почне тріскатися і опускатися на дно, можна додавати картопля.
10. Коли картопля буде готовий, додайте зелень. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
11. Суп з перловкою і квасолею подавайте в гарячому вигляді.