Рецепт Суп з перловкою і квасолею фото

Суп з перловкою і квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Бобові , Квасоля , Яловичина
Дієтичне харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Незвичайний, але смачний, ситний і дуже легкий суп можна приготувати з перловкою і квасолею. Єдина складність в тому, що його потрібно готувати близько 2, 5 годин (час на підготовку яловичини і квасолі).

Опис приготування:

Суп з перловкою і квасолею - відмінна альтернатива іншим перших страв. Про користь бобових і перлової крупи говорити не доводиться: вітаміни і мікроелементи, білок, амінокислоти і жири. Завдяки наявності клітковини в складі перловки, налагоджується стілець і робота шлунково-кишкового тракту. На яловичині цей суп виходить найсмачніше, він нагадує суп з грибами.

  • Яловичина (челочная частина або антрекот) - 400 грам (з розрахунку на каструлю 3, 5 л)
  • Квасоля - 150 грам
  • Перлова крупа - 150 грам
  • Картопля - 3-4 штук
  • Зелень - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
суп з перловкою і квасолею - фото крок 1
1. Ретельно моєму м'ясо, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо піну, солимо і приправляємо за смаком.
суп з перловкою і квасолею - фото крок 2
2. Замочуємо квасолю за 1 годину до того моменту, коли ви будете ставити бульйон.
суп з перловкою і квасолею - фото крок 3
3. У той же час замочуємо холодною водою перловку. Коли закипить м'ясо, потрібно зняти піну, зменшити вогонь і варити на слабкому вогні 1, 5 годину.
суп з перловкою і квасолею - фото крок 4
4. Додаємо цілу цибулину і спеції, коли м'ясо закипить.
суп з перловкою і квасолею - фото крок 5
5. Нарізаємо цибулю, морква і (при наявності) болгарський перець.
суп з перловкою і квасолею - фото крок 6
6. Смажимо на олії до рум'яного кольору. Я використовую рослинне масло (можна вершкове).
суп з перловкою і квасолею - фото крок 7
7. Коли м'ясо повариться 40 хвилин, потрібно в бульйон відправити перловку і квасоля.
суп з перловкою і квасолею - фото крок 8
8. Зелень я додаю в самому кінці. Цибуля, кріп або петрушка - все, що завгодно на ваш смак.
суп з перловкою і квасолею - фото крок 9
9. Коли квасоля почне тріскатися і опускатися на дно, можна додавати картопля.
суп з перловкою і квасолею - фото крок 10
10. Коли картопля буде готовий, додайте зелень. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
суп з перловкою і квасолею - фото крок 11
11. Суп з перловкою і квасолею подавайте в гарячому вигляді.

Схожі рецепти