Суп з мойви
(покроковий рецепт з фото)
Рибні супи стануть чудовою альтернативою м'ясним. Існує маса рецептів, і тому завжди можна спробувати нове. Змінюючи основний інгредієнт, смак страви значно змінюється. Перевірте самі!
Я представляю вам опис, з якого ви дізнаєтеся, як приготувати суп з мойви. Він буде зварений в азіатському стилі з соєвим соусом. Ви подивіться на звичну нам юшку з незвичного ракурсу. Блюдо ситне і вариться звичайним нам способом, так що у вас все вийде. А риба сподобається вам малою кількістю кісток.
- Мойва - 12 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Запашний перець горошком - 3 штуки
- Чорний перець горошком - 5 штук
- Рис і кіноа - 0, 25 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Томатний соус - 1 Ст. Ложка
- Кріп сухий - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Картопля - 1 штука
- Вода - 1, 3 L
Мойву підготуйте, удалив потроха, голову і хвіст. Потім рибу залийте соєвим соусом. Залиште її маринуватися на 30 хвилин.
Після цього доведіть воду до кипіння. Додайте в неї крупи. Варіть 10 хвилин. Потім внесіть нарізану картоплю.
В цей час наріжте цибулю півкільцями, а морква крупно натріть.
Потім в розігрітій олії обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте до нього морква. Помішуючи, готуйте овочі до м'якості. Потім внесіть томатний соус.
Далі до овочів перекладіть мойву. Гасіть інгредієнти разом 10 хвилин.
Потім перекладіть рибу з овочами в каструлю з водою. Варіть суп 5 хвилин.
В кінці додайте весь перець, сіль і лавровий лист. Варіть суп ще 3 хвилини. Смачного!