Суп з квашеною капустою і копченостями
(покроковий рецепт з фото)
Цей суп - одна з найпопулярніших зиязиках страв. Особливо гарний він після ситних затяжних свят. І варити його після свят дуже зручно, адже напевно залишилися копченості від нарізки закусок.
Після довгих зиязиках свят мої рідні завжди просять супу або щей з квашеною капустою. На мою думку, суп відрізняється від щей рідшою консистенцією, а щі завжди густі, в них я додаю пшоно. Традиційно суп з квашеної капусти готується на м'ясному бульйоні, але після свят завжди залишаються шматочки різних копченостей. З них можна приготувати солянку або зварити ось такий суп. Не вмієте? розповідаю, як приготувати суп з квашеною капустою і копченостями.
- Квашена капуста - 200-250 грам
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Мисливські сосиски - 2 штуки
- Копчена куряча ніжка - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Лавровий лист - 1 штука
- Зелень - 20 грам
- Рослинна олія - 1-1, 5 Ст. Ложки
- Вода - 2, 5 L
Найдовше у нас буде готуватися капуста. Викладаємо її в сотейник, додаємо півсклянки води, тушкуємо на невеликому вогні хвилин 40-50 під кришкою.
Очистимо цибулю і картоплю.
Картоплю нарізаємо невеликими кубиками і викладаємо в каструлю з водою. Ставимо варитися. Цибулю нарізаємо кубиками.
Я буду варити суп з копченими сосисками і копченою куркою. Можна нарізати копчену ковбасу або м'ясо, які залишилися після свята.
Нарізаємо сосиски кружечками, куряче м'ясо - кубиками.
Обсмажуємо копченості на рослинній олії, додаємо цибулю.
Картопля практично готовий, додаємо до нього обсмажені з цибулею копченості. Доводимо до кипіння.
А тепер додаємо капусту. Даємо супу закипіти, пробуємо і додаємо сіль, чорний перець і лавровий лист. Нехай покипить ще хвилину-дві - і можна додавати зелень і прибирати з плити.
Смачного!