Рецепт Суп з квашеною капустою і копченостями фото

Суп з квашеною капустою і копченостями
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Птах , Капуста , Квашена капуста , Курка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід
Супи
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Цей суп - одна з найпопулярніших зиязиках страв. Особливо гарний він після ситних затяжних свят. І варити його після свят дуже зручно, адже напевно залишилися копченості від нарізки закусок.

Опис приготування:

Після довгих зиязиках свят мої рідні завжди просять супу або щей з квашеною капустою. На мою думку, суп відрізняється від щей рідшою консистенцією, а щі завжди густі, в них я додаю пшоно. Традиційно суп з квашеної капусти готується на м'ясному бульйоні, але після свят завжди залишаються шматочки різних копченостей. З них можна приготувати солянку або зварити ось такий суп. Не вмієте? розповідаю, як приготувати суп з квашеною капустою і копченостями.

  • Квашена капуста - 200-250 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Мисливські сосиски - 2 штуки
  • Копчена куряча ніжка - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Зелень - 20 грам
  • Рослинна олія - 1-1, 5 Ст. Ложки
  • Вода - 2, 5 L
суп з квашеною капустою і копченостями - фото крок 1
Найдовше у нас буде готуватися капуста. Викладаємо її в сотейник, додаємо півсклянки води, тушкуємо на невеликому вогні хвилин 40-50 під кришкою.
суп з квашеною капустою і копченостями - фото крок 2
Очистимо цибулю і картоплю.
суп з квашеною капустою і копченостями - фото крок 3
Картоплю нарізаємо невеликими кубиками і викладаємо в каструлю з водою. Ставимо варитися. Цибулю нарізаємо кубиками.
суп з квашеною капустою і копченостями - фото крок 4
Я буду варити суп з копченими сосисками і копченою куркою. Можна нарізати копчену ковбасу або м'ясо, які залишилися після свята.
суп з квашеною капустою і копченостями - фото крок 5
Нарізаємо сосиски кружечками, куряче м'ясо - кубиками.
суп з квашеною капустою і копченостями - фото крок 6
Обсмажуємо копченості на рослинній олії, додаємо цибулю.
суп з квашеною капустою і копченостями - фото крок 7
Картопля практично готовий, додаємо до нього обсмажені з цибулею копченості. Доводимо до кипіння.
суп з квашеною капустою і копченостями - фото крок 8
А тепер додаємо капусту. Даємо супу закипіти, пробуємо і додаємо сіль, чорний перець і лавровий лист. Нехай покипить ще хвилину-дві - і можна додавати зелень і прибирати з плити.
суп з квашеною капустою і копченостями - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти