Суп з цибулі-порею
(покроковий рецепт з фото)
Суп з цибулі-порею - дуже красивий і ніжний крем-суп з оригінальним і насиченим смаком. Суп з цибулі-порею - класичне блюдо французької кухні, яке готується досить легко протягом 40 хвилин.
Суп з цибулі-порею готується дуже легко - всього в п'ять простих кроків! Читайте рецепт і переконайтеся самі - приготувати цей суп може навіть початківець, що дуже зручно. Взагалі, незважаючи на те, що це дуже вишуканий суп, витрати знадобляться мінімальні. Лук-порей та картоплю ростуть на дачі або ж коштують копійки, вершки - теж недорогий продукт. Так що не бачу жодної причини не зварила суп з цибулі-порею. Смак відмінний, інгредієнти прості і бюджетні, процес приготування нескладний. Готуємо?
- Лук-пориста - 2 штуки (криппний)
- Картопля - 3-4 штук (великий)
- Гілочка свіжого чебрецю - 4 штуки
- Біле сухе вино - 50 мілілітрів
- Бульйон - 1 літр (курячий або овочевий)
- Вершкове масло - 30 грам
- Вершки 20% - 200 мілілітрів
- Сіль, перець - - За смаком
- Зелена цибуля - - За смаком
Лук-порей промиваємо. Дрібненько нарізаємо білу і світло-зелену частину цибулі.
У каструлі розтоплюємо 30 г вершкового масла і обсмажуємо в ньому цибулю до м'якості.
До цибулі додаємо кілька гілочок чебрецю і вливаємо біле вино, перемішуючи, чекаємо поки вино випарується.
Потім в каструлю додаємо картоплю, нарізаний невеликими кубиками.
Потім заливаємо все бульйоном. Витягуємо гілочки чебрецю. Солимо, перчимо і варимо до повної готовності картоплі.
Коли суп буде готовий, подрібнюємо його за допомогою блендера, додаючи гарячі вершки (розігріти їх можна в мікрохвильовці). І подаємо суп з цибулі-порею до столу, додавши трохи зеленої цибулі. Смачного!