Суп «гаспачо» гарячий
(покроковий рецепт з фото)
Це перше страву подають гарячою, що на перший погляд дещо незвично, т.К. Класичний гаспачо якраз холодний. Але не бійтеся спробувати цей варіант, як приготувати суп "гаспачо" гарячий.
Суп гаспачо - іспанське холодна страва на зразок російської окрошки. Там цей суп подають виключно холодним. Іспанська клімат диктує свої правила. Люди охолоджуються таким ось супчиком в обід. У нас же клімат далеко не завжди жаркий, тому суп "гаспачо" буде хороший в гарячому вигляді.
- Бульйон з м'ясом - 2 L
- Помідори - 6 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Томатна паста - 100 грам
- Маслини - 100-150 грам
- Сіль, перець, спеції - За смаком
1
Для приготування гарячого супу "гаспачо" я взяла бульйон з яловичини і свинини. Коли бульйон зварився, я дістала з нього готове відварене м'ясо. Воно буде заважати нам, тому відкладемо його поки що в сторону.
2
Ставимо сковороду на плиту. Нарізаємо цибулю, обсмажуємо його на сковорідці з олією до золотистого кольору. Після цього кладемо до нього нарізаний болгарський перець. Якщо перець буде червоний, суп вийде яскравіше. Обсмажуємо перець з цибулею хвилини 4.
3
Моєму помідори. Дрібно нарізаємо їх гострим ножем, обрізавши попки. Кладемо в сковороду до цибулі з перцем і тушкуємо до повного розм'якшення помідорів. Додаємо накришений часник і томатну пасту. Тушкуємо ще 5 хвилин.
4
У гарячий бульйон перекладаємо всю суміш з сковороди. Кладемо відварне м'ясо, розділене на шматочки. Закладаємо маслини без кісточок. Їх можна замінити оливками або кукурудзою. Додаємо сіль і перець за смаком. Доводимо суп до кипіння, варимо ще 10 хвилин. В кінці можна додати зелень.
5
Після закінчення часу вимикаємо суп. Все готово, можна розливати його по тарілках. До супу добре піде будь-яка зелень, а також сметана. Гарні будуть при подачі сухарики або грінки.