Рецепт Суфле м'ясне парове фото

Суфле м'ясне парове
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви на пару

Іноді я роблю розвантажувальні дні для всієї родини. Немає, голодувати ми не будемо! Просто побережемо підшлункову з селезінкою. Ось, як приготувати суфле м'ясне парове. Дуже корисно і поживно!

М'ясне суфле відмінно підійде дитині в самому ранньому віці. Якщо ви починаєте підгодовування м'ясом, то не покладете в вашім суфле ніяких спецій або навіть солі! Можна розбавляти м'ясо манною крупою і молоком. Для дорослих таке суфле теж буде доречно (особливо якщо є проблеми з шлунково-кишковим трактом). Та й взагалі найкорисніший спосіб приготування м'яса - на пару і в перемеленої вигляді. Люди похилого віку теж оцінять такий підхід.

  • Яловичина - 500 грам
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Яйця - 1 штука
  • Сіль - За смаком
суфле м'ясне парове - фото крок 1
Для м'ясного суфле на пару найкраще брати курку або яловичину. Свинину не рекомендую. Вона дуже жирна. Загалом, якщо хочете розвантажити печінку, беріть дієтичне м'ясо. Підійде ще індичка. Не забудьте зрізати жир, якщо такий є. Нарізаємо м'ясо шматочками і кладемо в м'ясорубку.
суфле м'ясне парове - фото крок 2
Якщо немає м'ясорубки, подрібніть м'ясо в блендері. Суфле не вийде з шматків. Потрібен саме фарш. Розбиваємо в перемелені яловичину яйце. Наливаємо молоко.
суфле м'ясне парове - фото крок 3
Збиваємо міксером фарш з молоком і яйцем. Якщо ви хочете отримати менш калорійне суфле, налийте замість молока воду. Замість яйця можна додати трохи манки. Солимо так, щоб суфле не було солоним, як зазвичай. Досить 1 щіпки.
суфле м'ясне парове - фото крок 4
Дане суфле я буду готувати в мультиварці в режимі "гасіння" . Ще таке блюдо можна робити на водяній бані. Для цього візьміть каструлю ширше тієї, в якій у вас фарш. Налийте трохи води і поставте в неї ємність з фаршем. Так і готуйте. Закриваю мультиварку і тушу 40-50 хвилин.
суфле м'ясне парове - фото крок 5
Готове суфле виглядає дуже по-дієтично. Але запах його подобається всім домочадцям! Прикрашаю суфле рубаним зеленою цибулею, а подаю страву з распаренной гречкою. Смачного!

Схожі рецепти