Суфле м'ясне парове
(покроковий рецепт з фото)
Іноді я роблю розвантажувальні дні для всієї родини. Немає, голодувати ми не будемо! Просто побережемо підшлункову з селезінкою. Ось, як приготувати суфле м'ясне парове. Дуже корисно і поживно!
М'ясне суфле відмінно підійде дитині в самому ранньому віці. Якщо ви починаєте підгодовування м'ясом, то не покладете в вашім суфле ніяких спецій або навіть солі! Можна розбавляти м'ясо манною крупою і молоком. Для дорослих таке суфле теж буде доречно (особливо якщо є проблеми з шлунково-кишковим трактом). Та й взагалі найкорисніший спосіб приготування м'яса - на пару і в перемеленої вигляді. Люди похилого віку теж оцінять такий підхід.
- Яловичина - 500 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Яйця - 1 штука
- Сіль - За смаком
Для м'ясного суфле на пару найкраще брати курку або яловичину. Свинину не рекомендую. Вона дуже жирна. Загалом, якщо хочете розвантажити печінку, беріть дієтичне м'ясо. Підійде ще індичка. Не забудьте зрізати жир, якщо такий є. Нарізаємо м'ясо шматочками і кладемо в м'ясорубку.
Якщо немає м'ясорубки, подрібніть м'ясо в блендері. Суфле не вийде з шматків. Потрібен саме фарш. Розбиваємо в перемелені яловичину яйце. Наливаємо молоко.
Збиваємо міксером фарш з молоком і яйцем. Якщо ви хочете отримати менш калорійне суфле, налийте замість молока воду. Замість яйця можна додати трохи манки. Солимо так, щоб суфле не було солоним, як зазвичай. Досить 1 щіпки.
Дане суфле я буду готувати в мультиварці в режимі "гасіння" . Ще таке блюдо можна робити на водяній бані. Для цього візьміть каструлю ширше тієї, в якій у вас фарш. Налийте трохи води і поставте в неї ємність з фаршем. Так і готуйте. Закриваю мультиварку і тушу 40-50 хвилин.
Готове суфле виглядає дуже по-дієтично. Але запах його подобається всім домочадцям! Прикрашаю суфле рубаним зеленою цибулею, а подаю страву з распаренной гречкою. Смачного!