Стейки з яловичини в духовці
(покроковий рецепт з фото)
У холодну пору року, коли літні пікніки вже закінчилися, я готую стейки з яловичини в духовці і згадую враження від приємних сонячних посиденьок в дачній альтанці в колі друзів.
Зазвичай стейки готують на відкритому повітрі, проте в нашому суворому кліматі смажити м'ясо на вулиці комфортно далеко не завжди. Взимку, коли на мене нападає раптове бажання покуштувати хороший шматок м'яса, я згадую цей рецепт стейків з яловичини в духовці, бігу на ринок за хорошим шматком яловичини і без великих зусиль готую собі смачний чоловічий обід або вечерю. Любителі м'яса оцінять цей рецепт.
- Яловичий стейк - 1 штука
- Спеції - За смаком
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
Духовку розігріти до 220 градусів на режимі "гриль" .
Злегка відбитий, замаринований в спеціях (маринувати потрібно 1 час) стейк кладемо в змащену маслом форму для запікання.
Ставимо в духовку і запікаємо 3-4 хвилини з одного боку, потім перевертаємо і ще 3-4 хвилини з іншого боку.
Дістаємо стейк з духовки, даємо йому пару хвилин постояти, після чого подаємо до столу. Стейк з яловичини в духовці готовий. Смачного!