Стейк з палтуса
(покроковий рецепт з фото)
Стейк з палтуса - це справжня знахідка для любителів риби, а також для тих, хто стежити за своїм харчуванням. Палтус - риба корисна і дуже смачна, вона не жирна і виглядає дуже апетитно.
Приготувати стейк з палтуса не складе ніяких труднощів, особливо якщо Ви будете діяти точно за рецептом. Отже, почнемо:
1. Ще не повністю розморожений шматочок риби солимо і перчимо. І відправляємо запікатися в духовку протягом 15 хв при температурі 200 градусів.
2. Поки шматочок запікається, займемося приготуванням соусу. Для цього два рази випаровуємо суміш вина з соєвим соусом і цукром. Суміші даємо охолонути і потім додаємо в неї аджику.
3. Рибу змащуємо приготованим соусом і ставимо назад в духовку ще на 10 хв.
4. Поки риба готується, з помідорів знімаємо шкірку, нарізаємо їх скибочками, обсмажуємо на рослинному маслі, приправляємо до смаку і додаємо потім їх до риби.
5. Готовий стейк з палтуса викладаємо на тарілку прикрашену листям салату. Зверху поливаємо соусом і посипаємо нарубаної зеленню.
Смачного!
- Стейк з палтуса - 1 штука(300 г)
- Помідори - 120 грам
- Рослинна олія - - За смаком
- Свіжа зелень - - За смаком
- Сіль, перець - - За смаком
- Біле сухе вино - 40 мілілітрів
- Цукор - 25 грам
- Аджика - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
1. Ще не повністю розморожений шматочок риби солимо і перчимо. І відправляємо запікатися в духовку протягом 15 хв при температурі 200 градусів.
2. Поки шматочок запікається, займемося приготуванням соусу. Для цього два рази випаровуємо суміш вина з соєвим соусом і цукром. Суміші даємо охолонути і потім додаємо в неї аджику.
3. Рибу змащуємо приготованим соусом і ставимо назад в духовку ще на 10 хв.
4. Поки риба готується, з помідорів знімаємо шкірку, нарізаємо їх скибочками, обсмажуємо на рослинному маслі, приправляємо до смаку і додаємо потім їх до риби.
5. Готовий стейк з палтуса викладаємо на тарілку прикрашену листям салату. Зверху поливаємо соусом і посипаємо нарубаної зеленню.
Смачного!