Рецепт Стейк з палтуса фото

Стейк з палтуса
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Палтус
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Романтична вечеря , Святковий обід
Гарячі страви , Стейк
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

Стейк з палтуса - це справжня знахідка для любителів риби, а також для тих, хто стежити за своїм харчуванням. Палтус - риба корисна і дуже смачна, вона не жирна і виглядає дуже апетитно.

Опис приготування:

Приготувати стейк з палтуса не складе ніяких труднощів, особливо якщо Ви будете діяти точно за рецептом. Отже, почнемо:

1. Ще не повністю розморожений шматочок риби солимо і перчимо. І відправляємо запікатися в духовку протягом 15 хв при температурі 200 градусів.

2. Поки шматочок запікається, займемося приготуванням соусу. Для цього два рази випаровуємо суміш вина з соєвим соусом і цукром. Суміші даємо охолонути і потім додаємо в неї аджику.

3. Рибу змащуємо приготованим соусом і ставимо назад в духовку ще на 10 хв.

4. Поки риба готується, з помідорів знімаємо шкірку, нарізаємо їх скибочками, обсмажуємо на рослинному маслі, приправляємо до смаку і додаємо потім їх до риби.

5. Готовий стейк з палтуса викладаємо на тарілку прикрашену листям салату. Зверху поливаємо соусом і посипаємо нарубаної зеленню.

Смачного!


  • Стейк з палтуса - 1 штука(300 г)
  • Помідори - 120 грам
  • Рослинна олія - - За смаком
  • Свіжа зелень - - За смаком
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Біле сухе вино - 40 мілілітрів
  • Цукор - 25 грам
  • Аджика - 1 Чайна ложка
  • Соєвий соус - 1 Чайна ложка
Приготувати стейк з палтуса не складе ніяких труднощів, особливо якщо Ви будете діяти точно за рецептом. Отже, почнемо:

1. Ще не повністю розморожений шматочок риби солимо і перчимо. І відправляємо запікатися в духовку протягом 15 хв при температурі 200 градусів.

2. Поки шматочок запікається, займемося приготуванням соусу. Для цього два рази випаровуємо суміш вина з соєвим соусом і цукром. Суміші даємо охолонути і потім додаємо в неї аджику.

3. Рибу змащуємо приготованим соусом і ставимо назад в духовку ще на 10 хв.

4. Поки риба готується, з помідорів знімаємо шкірку, нарізаємо їх скибочками, обсмажуємо на рослинному маслі, приправляємо до смаку і додаємо потім їх до риби.

5. Готовий стейк з палтуса викладаємо на тарілку прикрашену листям салату. Зверху поливаємо соусом і посипаємо нарубаної зеленню.

Смачного!

Схожі рецепти