Стейк на кістці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Приготування яловичого Ті-Бон стейка в духовці - справа серйозна. Процес - нескладний, але вимагає дотримання деяких правил. Ті-Бон стейк отримав свою назву від Т-подібної кістки, розділяє м'ясо.
Стейк на кістці можна вибрати різний, але, думаю, найкраще яловичий Ті-Бон стейк. Т-подібна кістка розділяє м'ясо філе від вирізки, такий стейк виходить просто чудовим. Головне правильно його прожарити на великій температурі. Готувати стейк будемо в духовці, тому треба підібрати відповідну сковороду.
- Говяжий Ти-Бон стейк - 1 штука(400-600 г)
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
1. Виберіть стейк з холодильника і залиште його на 30-60 хвилин при кімнатній температурі. Він повинен "зігрітися" .
2. По закінченню півгодини або години стейк треба промокнути паперовим рушником. Він повинен бути сухим, так він не буде гаситися.
3. Злегка посоліть і поперчіть стейк з обох сторін. Нагрейте духовку до 250-260 градусів. Перед відправленням в духовку обсмажте стейк на гарячій сковороді, змащеній маслом, протягом 1-2 хвилин з кожного боку. Не забудьте про ребра!
4. Обсмажений стейк разом зі сковородою відправляйте в гарячу духовку. У ній обсмажуйте стейк з кожного боку по 3-5 хвилин в залежності від того, Якою мірою прожарювання ви любите.
5. Вибраний із духовки готовий стейк викладіть на блюдо і дайте йому відпочити протягом 5-10 хвилин.
6. Подавайте стейк, приготований в духовці, з улюбленим гарніром. Смачного!