Рецепт Стейк на кістці в духовці фото

Стейк на кістці в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
М'ясо, Яловичина
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Стейк

Приготування яловичого Ті-Бон стейка в духовці - справа серйозна. Процес - нескладний, але вимагає дотримання деяких правил. Ті-Бон стейк отримав свою назву від Т-подібної кістки, розділяє м'ясо.

Стейк на кістці можна вибрати різний, але, думаю, найкраще яловичий Ті-Бон стейк. Т-подібна кістка розділяє м'ясо філе від вирізки, такий стейк виходить просто чудовим. Головне правильно його прожарити на великій температурі. Готувати стейк будемо в духовці, тому треба підібрати відповідну сковороду.

  • Говяжий Ти-Бон стейк - 1 штука(400-600 г)
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
стейк на кістці в духовці - фото крок 1
1. Виберіть стейк з холодильника і залиште його на 30-60 хвилин при кімнатній температурі. Він повинен "зігрітися" .
стейк на кістці в духовці - фото крок 2
2. По закінченню півгодини або години стейк треба промокнути паперовим рушником. Він повинен бути сухим, так він не буде гаситися.
стейк на кістці в духовці - фото крок 3
3. Злегка посоліть і поперчіть стейк з обох сторін. Нагрейте духовку до 250-260 градусів. Перед відправленням в духовку обсмажте стейк на гарячій сковороді, змащеній маслом, протягом 1-2 хвилин з кожного боку. Не забудьте про ребра!
стейк на кістці в духовці - фото крок 4
4. Обсмажений стейк разом зі сковородою відправляйте в гарячу духовку. У ній обсмажуйте стейк з кожного боку по 3-5 хвилин в залежності від того, Якою мірою прожарювання ви любите.
стейк на кістці в духовці - фото крок 5
5. Вибраний із духовки готовий стейк викладіть на блюдо і дайте йому відпочити протягом 5-10 хвилин.
стейк на кістці в духовці - фото крок 6
6. Подавайте стейк, приготований в духовці, з улюбленим гарніром. Смачного!

Схожі рецепти