Стейк на кістці з зеленим маслом
(покроковий рецепт з фото)
Стейк на кістці з зеленим маслом - популярне у багатьох європейських і американських ресторанах блюдо, яке готується - простіше простого, однак задоволення приносить неймовірну.
Що може бути краще, ніж добре приготований стейк на кістки (T-bone стейк)? Ось я обожнюю м'ясо і поняття не маю, що може бути смачніше, ніж добре приготований стейк. Приготований за цим рецептом стейк хороший сам по собі, проте зелене вершкове масло надає страві якусь вишуканість і витонченість, якої нам так не вистачає в повсякденному харчуванні. Готуйте і насолоджуйтеся!
- Вершкове масло - 100 грам
- Петрушка дрібно рубана - 1/3 склянки
- Лимон - 1 штука
- Сіль, перець - - За смаком
- Яловичі стейки на кістки - 4 штуки
- Спеції - - За смаком
Дрібно нарізаємо зелень петрушки.
Натираємо на дрібній тертці цедру лимона.
Кладемо в чашу блендера зелень, вершкове масло кімнатної температури і лимонну цедру.
Додаємо трішки лимонного соку і гарненько збиваємо до однорідності.
Отриману масу ковбаскою загортаємо в харчову плівку і фольгу. Відправляємо застигати в холодильник або морозилку.
Коли масло підмерзне до консистенції звичайного вершкового масла з холодильника, нарізаємо його на колечка середньої товщини.
Тепер займемося стейками. Їх необхідно добре промити і обсипати спеціями.
Кидаємо стейки в сковороду з розігрітим оливковою олією.
Обсмажуємо по 2-3 хвилини з кожного боку до глибокого коричневого кольору м'яса. Точний час обсмажування залежить від товщини шматка і свіжості м'яса.
В самому кінці смаження кладемо на стейк шматочок вершкового масла, даємо йому злегка підтанути.
Подаємо з улюбленим гарніром - я зазвичай подаю з картопляним пюре. Смачного!