Рецепт Стейк на кістці з зеленим маслом фото

Стейк на кістці з зеленим маслом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
М'ясо, Яловичина
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Стейк

Стейк на кістці з зеленим маслом - популярне у багатьох європейських і американських ресторанах блюдо, яке готується - простіше простого, однак задоволення приносить неймовірну.

Що може бути краще, ніж добре приготований стейк на кістки (T-bone стейк)? Ось я обожнюю м'ясо і поняття не маю, що може бути смачніше, ніж добре приготований стейк. Приготований за цим рецептом стейк хороший сам по собі, проте зелене вершкове масло надає страві якусь вишуканість і витонченість, якої нам так не вистачає в повсякденному харчуванні. Готуйте і насолоджуйтеся!

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Петрушка дрібно рубана - 1/3 склянки
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Яловичі стейки на кістки - 4 штуки
  • Спеції - - За смаком
стейк на кістці з зеленим маслом - фото крок 1
Дрібно нарізаємо зелень петрушки.
стейк на кістці з зеленим маслом - фото крок 2
Натираємо на дрібній тертці цедру лимона.
стейк на кістці з зеленим маслом - фото крок 3
Кладемо в чашу блендера зелень, вершкове масло кімнатної температури і лимонну цедру.
стейк на кістці з зеленим маслом - фото крок 4
Додаємо трішки лимонного соку і гарненько збиваємо до однорідності.
стейк на кістці з зеленим маслом - фото крок 5
Отриману масу ковбаскою загортаємо в харчову плівку і фольгу. Відправляємо застигати в холодильник або морозилку.
стейк на кістці з зеленим маслом - фото крок 6
Коли масло підмерзне до консистенції звичайного вершкового масла з холодильника, нарізаємо його на колечка середньої товщини.
стейк на кістці з зеленим маслом - фото крок 7
Тепер займемося стейками. Їх необхідно добре промити і обсипати спеціями.
стейк на кістці з зеленим маслом - фото крок 8
Кидаємо стейки в сковороду з розігрітим оливковою олією.
стейк на кістці з зеленим маслом - фото крок 9
Обсмажуємо по 2-3 хвилини з кожного боку до глибокого коричневого кольору м'яса. Точний час обсмажування залежить від товщини шматка і свіжості м'яса.
стейк на кістці з зеленим маслом - фото крок 10
В самому кінці смаження кладемо на стейк шматочок вершкового масла, даємо йому злегка підтанути.
стейк на кістці з зеленим маслом - фото крок 11
Подаємо з улюбленим гарніром - я зазвичай подаю з картопляним пюре. Смачного!

Схожі рецепти