Стейк на кістці
(покроковий рецепт з фото)
Стейк на кістці смажиться за тим же принципом, що і звичайний стейк. Для приготування хорошого стейка потрібні три речі: відмінне м'ясо, толстостенная сковорідка і гаряча плита. І ще треба любити готувати.
Стейк на кістці готується в духовці, розігрітій до великої температури. Для цього підійде толстостенная сковорода (чавунна, наприклад) з чавунною ручкою. Успіхів у приготуванні!
- Стейк на кістці - 1 штука
- Сіль - За смаком
1. Виберіть хороший шматок м'яса, приблизно в три сантиметри товщини або ще товщі.
2. Перед тим, як ви почнете готувати стейк, дайте йому досягти кімнатної температури. Посоліть стейк з обох сторін і дайте йому полежати хвилин 40. Якщо ви посоліть безпосередньо перед смаженням, то сіль "витягне" сік назовні, а нам він потрібен всередині.
3. Увімкніть духовку на 260 градусів. Туди ж помістіть сковороду, щоб вона нагрілася. Стейк з обох сторін змастіть рослинною олією. Це можна зробити за допомогою пензлика або руками.
4. Гарячу сковороду витягніть на плиту (високий вогонь), Будьте уважні - використовуйте манери. М'ясо стисніть щипцями (ніяких вилок - м'ясо проколювати не можна! ). Обсмажте м'ясо в сковороді з кожного боку по 30 секунд і по 15 секунд обсмажте боки.
5. Обсмажений стейк прямо зі сковородою відправляйте в гарячу духовку. Смажте в ній стейк по 2 хвилини з кожного боку. Перевертайте стейк, НЕ проколюючи. Якщо ви любите стейк середнього ступеня прожарювання, смажте з кожного боку по 3 хвилини.
6. Витягніть готовий стейк з духовки і поперчіть.
7. Перекладіть стейк на гарячу тарілку і обмотайте разом з блюдом фольгою. Залиште так на п'ять хвилин.
8. Подавайте стейк з улюбленим овочевим гарніром. Смачного!