Рецепт Стейк на кістці фото

Стейк на кістці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
М'ясо , Свинина , Яловичина
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , 23 лютого
Гарячі страви , Стейк
Кількість порцій: 1
Час приготування: 50 хв.

Стейк на кістці смажиться за тим же принципом, що і звичайний стейк. Для приготування хорошого стейка потрібні три речі: відмінне м'ясо, толстостенная сковорідка і гаряча плита. І ще треба любити готувати.

Опис приготування:

Стейк на кістці готується в духовці, розігрітій до великої температури. Для цього підійде толстостенная сковорода (чавунна, наприклад) з чавунною ручкою. Успіхів у приготуванні!

  • Стейк на кістці - 1 штука
  • Сіль - За смаком
стейк на кістці - фото крок 1
1. Виберіть хороший шматок м'яса, приблизно в три сантиметри товщини або ще товщі.
стейк на кістці - фото крок 2
2. Перед тим, як ви почнете готувати стейк, дайте йому досягти кімнатної температури. Посоліть стейк з обох сторін і дайте йому полежати хвилин 40. Якщо ви посоліть безпосередньо перед смаженням, то сіль"витягне" сік назовні, а нам він потрібен всередині.
стейк на кістці - фото крок 3
3. Увімкніть духовку на 260 градусів. Туди ж помістіть сковороду, щоб вона нагрілася. Стейк з обох сторін змастіть рослинною олією. Це можна зробити за допомогою пензлика або руками.
стейк на кістці - фото крок 4
4. Гарячу сковороду витягніть на плиту (високий вогонь), Будьте уважні - використовуйте манери. М'ясо стисніть щипцями (ніяких вилок - м'ясо проколювати не можна! ). Обсмажте м'ясо в сковороді з кожного боку по 30 секунд і по 15 секунд обсмажте боки.
стейк на кістці - фото крок 5
5. Обсмажений стейк прямо зі сковородою відправляйте в гарячу духовку. Смажте в ній стейк по 2 хвилини з кожного боку. Перевертайте стейк, НЕ проколюючи. Якщо ви любите стейк середнього ступеня прожарювання, смажте з кожного боку по 3 хвилини.
стейк на кістці - фото крок 6
6. Витягніть готовий стейк з духовки і поперчіть.
стейк на кістці - фото крок 7
7. Перекладіть стейк на гарячу тарілку і обмотайте разом з блюдом фольгою. Залиште так на п'ять хвилин.
стейк на кістці - фото крок 8
8. Подавайте стейк з улюбленим овочевим гарніром. Смачного!

Схожі рецепти