Стейк класичний
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.
Класичний стейк зі свинини - це просто щось. Це те, що не залишить байдужим нікого, особливо чоловіка, прийшов з роботи. Якщо ви хочете порадувати його смачним вечерею, то ось вам рецепт
Опис приготування:
Якщо ви завзятий м'ясоїд, то рецепт, як приготувати стейк класичний, стане вашим фаворитом. Ніжна свинина, зажарена великим шматком на сковороді, в результаті чого зберегла всю свою соковитість і ніжність - просто межа досконалості. Особливістю стейка є мінімалізм в приготуванні: до нього не потрібно додавати ніяких спеціальних приправ, головним тут є м'ясо. Спеції (перець, перець і гірчиця) лише злегка доповнять смак і не будуть яскраво виражені в готовій страві.
- Корейська - 500 грам
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 2/3 Ст. Ложки (суха або дижонская)
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Свинину я раджу використовувати тільки свіжу, НЕ морожену, тоді стейк вийде смачніше.
М'ясо порізати на скибки товщиною 1-1, 5 см.
Приготуйте маринад. Змішайте перець, перець і гірчиця. Перемішайте.
Змастіть отриманою сумішшю стейки, але не сіль. Дайте промаринуватися м'яса протягом 5-10 хвилин.
Викладіть м'ясо на сковороду, тепер його можна і посолити. Справа в тому, що сіль виводить соки з м'яса назовні, а нам якраз потрібно, щоб всі вони залишилися всередині м'яса. Тому додавати сіль потрібно якомога пізніше, але, звичайно ж, не к готовому блюду. Також м'ясо слід по обидва боки змастити олією, раджу використовувати оливкову олію, можна взяти лляне масло. Більше масла додавати не будемо, тому раджу використовувати сковороду з антипригарним покриттям.
Смажте м'ясо на середньому вогні 7-9 хвилин. На поверхні повинна утворитися красива рум'яна кірочка. Подавайте стейки гарячими зі свіжою зеленню і улюбленим гарніром. Такі стейки змітають з тарілок в лічені секунди!