Спагеті з гарбузом і овочами
(покроковий рецепт з фото)
З гарбузом готують абсолютно різні види італійської пасти: пенне, спагетті, фарфалле. Але зараз хочу поділиться з вами рецептом, як приготувати саме спагетті з гарбузом і овочами.
Це ідеальний баланс смаку і користі. Блюдо ідеально підійде в якості основного на вечерю і також стане гідною прикрасою будь-якого святкового столу. Спробуйте, це дуже смачно!
- Спагеті - 500 грам
- Брюссельська капуста - 200-300 грам
- Гарбуз - 1 штука
- Гриби білі - 200 грам
- Грецькі горіхи - 1/2 склянки
- Часник сушений - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Раститель масло - 6 Ст. Ложок
- Сир "пармезан" - 50 грам
- Шавлія - 1 пучок
- Сіль, перець - За смаком

1. Розігрійте духовку до 200 градусів. На лист пергаментного паперу розкладіть гарбуз, нарізану кубиками середньої величини. Полийте двома ложками оливкової олії, посипте сіллю і перцем. Надішліть на 30 хвилин в духовку.

2. У сковороді на рослинній олії обсмажте нарізані гриби і брюссельську капусту. Приправте суміш часником, сіллю і перцем. Готуйте на середньому вогні до м'якості грибів.

3. У невеликому сотейнику на повільному вогні розігрійте рослинну олію і оливкове. Додайте подрібнений шавлія і прогрійте протягом 5 хвилин.

4. Спагеті відваріть, з'єднайте з гарбузом, волоськими горіхами, грибами і капустою.

5. Посипте цукром і полийте масляним соусом. Подавайте блюдо з натертим пармезаном зверху. Приємного!