Спагеті в гарбузовому соусі з беконом
(покроковий рецепт з фото)
Хто не любить традиційні страви італійської кухні? Таких людей, мабуть ні. Спагеті в гарбузовому соусі з беконом - це відмінний варіант для ситної вечері всією сім'єю. Блюдо незвичайне і смачне.
Урізноманітнити і прикрасити осіннє меню можна сезонним солодким овочем - гарбузом. З неї можна приготувати безліч чудових страв, в тому числі спагетті в гарбузовому соусі з беконом. Для соусу потрібно запекти частини гарбуза, після чого подрібнити блендером, а частина гарбуза залишити для смаження кубиками. Готову страву виходить дуже смачним і корисним.
- Спагеті - 150 грам
- Гарбуз - 350 грам
- Бекон - 50 грам
- Цибуля - 1 штук
- Часник - 1 зубчиків
- Вершки - 130 мілілітрів
- Петрушка - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
1. Ви думаєте, що спагетті з беконом і гарбузом непоєднуване? навпаки, це дивно смачна страва, в якому просто ідеально гармоніюють всі інгредієнти. З гарбуза потрібно приготувати гарбузовий соус…
2. Щоб гарбуз під час варіння не втратила своїх властивостей, її потрібно очистити, нарізати на частини і запекти в духовці до готовності. Коли гарбуз охолоне, подрібніть її блендером до стану пюре. Тим часом можна відварити спагетті.
3. Відкиньте спагетті на друшляк і займіться заправкою.
4. На сухій сковороді обсмажте бекон. Вогонь не робіть занадто великим.
5. Додайте цибулю і частину нарізаної дрібно гарбуза. Смажте при постійному помішуванні. Частина гарбуза йде на пюре, а решта смажиться з беконом і цибулею.
6. Потім додайте пюре і перемішайте.
7. Приправити сіллю і виробляють спустошеною, після чого влийте вершки, перемішайте і тушкуйте при постійному помішуванні ще 5 хвилин.
8. В кінці додайте часник і зелень петрушки, тушкуйте ще пару хвилин і знімайте з вогню.
9. Додайте спагетті, перемішайте і залиште під кришкою.
10. Подавайте спагетті в гарбузовому соусі з беконом в гарячому вигляді.