Спагеті по-італійськи
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шукаєте рецепт швидкого в приготуванні, смачного і вегетаріанського обіду або вечері, то поспішаю представити спагетті по-італійськи - просте і геніальне блюдо з тривіальних інгредієнтів.
Мені здається, що сучасна людина не може не любити італійську кухню хоча б тому, що італійська кухня дала світу безліч дуже смачних страв, на приготування яких йде буквально 20 хвилин. Спагеті по-італійськи - це саме таке блюдо. Найпростіші інгредієнти (ні м'яса, ні риби, ні навіть сиру - тільки макарони та овочі) при грамотному використанні утворюють дуже елегантне і тонке блюдо з завершеним смаком. В умовах постійного цейтноту не можна не звертати увагу на подібні страви - дуже швидкі і прості, але в той же час ситні. Рекомендую!
- Часник - 2 зубчики
- Перець чилі - 1 штука
- Оливкова олія - 70 мілілітрів
- Помідори червоні - 500 грам
- Каперсами - 30 грам
- Маслини без кісточки - 30 грам
- Сіль морська - 1, 25 чайних ложки
- Базилік свіжий фіолетовий - 30 грам
- Спагеті - 300 грам
Перець і часник чистимо, дрібно нарізаємо і обсмажуємо в оливковій олії 2-3 хвилини.
Помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо довільними невеликими шматочками
Додаємо помідори в сковороду розм'якшує за допомогою вилки. Доводимо густий соус до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще близько 5 хвилин.
Додаємо в соус каперси, нарізані маслини без кісточок і сіль. Тушкуємо ще 3-4 хвилини.
Базилік дрібно рубаємо і додаємо в соус за хвилину-дві до його готовності.
Макарони потрібно відварити, як зазначено на упаковці.
Викладаємо на тарілку гарячі спагеті, зверху виливаємо соус. Смачного!