Рецепт Соус з яловичини з картоплею фото

Соус з яловичини з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Супи

У цього приголомшливого, неймовірно смачного і ароматного страви є багато різних назв, зокрема, в південній частині Росії густий і наваристий суп з яловичини називають соусом, давайте приготуємо його.

Це дуже смачне блюдо поширене в багатьох країнах, тому і назва у такого супу завжди різний в залежності від регіону, де його готують. Я хочу запропонувати вам південно-російський варіант і розповісти, як зробити соус з яловичини з картоплею. Відмінною рисою такої страви є те, що перед тим як покласти м'ясо з іншими інгредієнтами в каструлю, його обсмажують на олії і тільки потім варять. В результаті суп виходить дуже густий, наваристий і ароматний, він ідеально підійде для сімейного обіду або вечері і сподобається всій вашій родині. Так що порадуйте їх таким відмінним блюдом і приготуйте соус з яловичини з картоплею в домашніх умовах, адже зробити це простіше простого.

  • Яловичина - 400-500 грам
  • Картопля - 8-10 штук (невеликі бульби)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки(1 - в бульйон, 1 - в суп)
  • Морква - 1 штука
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 1/4 склянки
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, зелень сушена)
  • Зелень свіжа подрібнена - 2 чайних ложки (для подачі)
  • Сіль - За смаком
соус з яловичини з картоплею - фото крок 1
Для початку нам потрібно нарізати яловичину кубиками (шириною в 2, 5-3 см), посолити і поперчити м'ясо і обваляти його з усіх боків в борошні.
соус з яловичини з картоплею - фото крок 2
Тепер ми наливаємо в сковороду олію і гарненько нагріваємо його, викладаємо м'ясо порціями (у мене вийшло два заходи) і обсмажуємо його до рум'яної скоринки. Якщо викласти відразу всю яловичину, вона пустить багато соку і буде гаситися, а не смажитися, тому смажити його потрібно порціями або взяти широку сковороду, щоб шматочки лежали на відстані один від одного.
соус з яловичини з картоплею - фото крок 3
Перекладаємо обсмажене м'ясо в каструльку і заливаємо його водою (1, 7-2 L), додаємо лавровий лист і очищену цілу цибулину. Ставимо каструлю на повільний вогонь і варимо м'ясо протягом однієї години.
соус з яловичини з картоплею - фото крок 4
Поки яловичина вариться, ми чистимо інші овочі і нарізаємо картоплю кубиками, морква половинками кружечків, цибулю ріжемо півкільцями.
соус з яловичини з картоплею - фото крок 5
Після того як пройде година з моменту закипання бульйону, ми акуратно витягаємо з нього цибулину і лавровий лист (вони нам більше не знадобляться). Опускаємо нарізані свіжі овочі в воду, доводимо її до кипіння, потім солимо за смаком. Варимо суп ще 35-40 хвилин, для а 5 хвилин до готовності додаємо в нього сушену зелень.
соус з яловичини з картоплею - фото крок 6
Вимикаємо вогонь, додаємо в суп подрібнену свіжу зелень і даємо йому постояти під кришкою хвилин 15-20 хвилин. Після цього розливаємо ароматний соус з яловичини з картоплею по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту всім!

Схожі рецепти