Соус з червоної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Розповідаю, як приготувати смачний соус з червоної смородини.
Я дуже люблю подавати соус з червоної смородини до червоного м'яса, непогано поєднується він з куркою або пастою. Соус виходить кисло-солодкий, дуже незвичайний, на любителя. Якщо порічки у вас в надлишку, і ви вже не знаєте, що б такого про запас заготовити - соус з червоної смородини буде прекрасним варіантом.
- Червона смородина - 2 кілограма
- Оцет - 1 Склянка
- Цукор - 2 склянки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Кориця мелена - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист, гвоздика, чорний перець - - За смаком
- Часник - 3-4 зубчиків
Додаємо сік з нашої червоної смородини. З 2 кг ягід у мене вийшло майже 5 склянок соку.
У каструльці змішуємо отриманий сік, склянка оцту, дві склянки цукру, спеції і корицю. Гарненько перемішуємо і ставимо на вогонь.
Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і продовжуємо варити на повільному вогні, попутно знімаючи пінку.
Варимо до утворення потрібної консистенції соусу - одні люблять більше рідкий, інші густішою.
Моєму (стерилізувати не обов'язково) баночки, кладемо на дно кожної баночки по одному измельченному зубчику часнику.
Розливаємо готовий соус по банках, закриваємо кришками і стерилізуємо (літрові банки - 20 хвилин, півлітрові - 10). Усе, соус готовий до зберігання та використання!