Солянка з м'ясом і картоплею 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Всіма улюблена пікантна солянка тепер може бути приготовлена і з яловичиною, і з картоплею. Дуже ситне і смачне блюдо для всієї родини! Рекомендую рецепт апетитної солянки з м'ясом і картоплею.
Солянку можна готувати по-різному. Так, класична збірна м'ясна солянка передбачає використання картоплі. Але я не змогла встояти! З картоплею будь гаряче блюдо, як на мене, стає ще смачніше і більш насиченою. Для приготування солянки з м'ясом і картоплею я беру невеликий шматочок свинини на кісточці (для бульйону). Набір копченостей можете змінити на свій смак. Курячий стегенце копчений додає пікантність, мені це подобається.
- М'ясо - 400 грам
 - Стегенце курячий копчений - 1 штука
 - Ковбаса - 100 грам
 - Сосиска - 2 штуки
 - Картопля - 2-3 штук
 - Огірок солоний - 2-3 штук
 - Паста томатна - 4 Ст. Ложки
 - Цибуля - 1 штука
 - Перець горошком - 4 штуки
 - Базилік - 0.5 чайних ложки
 - Хміль-сунелі - 0.5 чайних ложки
 - Перець мелений - 0.5 чайних ложки
 - Лавровий лист - 2 штуки
 - Сіль - За смаком
 - Оливки або маслини - За смаком
 

Спочатку зваріть бульйон для солянки: поставте м'ясо варитися, періодично прибирайте піну. Коли м'ясо буде готове, дістаньте його з бульйону, нехай воно поки охолоне. Картоплю почистіть і поріжте шматочками, закиньте її в бульйон, нехай вариться.

Поки картопля вариться, цибуля ріпчаста поріжте дрібно і обсмажте на сковороді. Солоні огірки поріжте соломкою. Коли картопля буде наполовину готова, додайте до неї огірки, цибуля і томатну пасту. Варіть хвилин 5 з моменту закипання.

Поріжте соломкою і все м'ясні копченості: сосиски, стегенце курячий копчений, ковбасу, а також відварне м'ясо (якщо не соломкою, то просто шматочками). Потім додайте це в киплячу солянку, варіть хвилин 5-7.

Останній штрих: додайте всі спеції, зелень рубану, і дайте проваритися хвилини 2.

Готова солянка з м'ясом і картоплею може ще постояти хвилин 5 під закритою кришкою і вже без вогню: так вона настоїться і стане ще смачніше! 

Подавати солянку з м'ясом і картоплею можете з часточками лимона, сметаною і чорним хлібом. Смачного!