Солянка пов'язані
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна солянка готується, звичайно, з м'ясом, але є кілька вегетаріанських версій солянки для поста. Розповім, як приготувати солянку пісну. Порада: соліть солянку в самому кінці.
Цей дуже смачний суп ідеально підходить для ситного обіду. І не заважає навіть те, що в ній відсутня м'ясо. Деякі додають капусту, деякі використовують волоські горіхи. Також існують різні співвідношення картопля / огірки. Пробуйте самі і знаходите ідеальний варіант.
- Картопля - 2 штуки
- Огірки солоні або мариновані - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Гриби свіжі - 1 штука
- Помідори свіжі - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Оливки без кісточок - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Каперсами - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Волоські горіхи подрібнені - 2 Ст. Ложки
- Петрушка свіжа - 1/2 пучка
- Лимон - 1/2 штуки
- Крем - За смаком
- Сіль - За смаком
1
Всі овочі почистіть, ретельно промийте під холодною проточною водою.
2
На сковороді нагрійте оливкову олію, покладіть дрібно нарізану цибулю і обсмажуйте на середньому вогні.
3
Додайте в сковороду дрібно нарізані огірки, гриби, зубчик часнику і обсмажуйте всі разом, поки цибуля не стане напівпрозорим. Додайте 2 столові ложки томатної пасти і перемішайте.
4
Картопля наріжте невеликими кубиками і опустіть в каструлю з киплячою підсоленою водою.
5
Покладіть в каструлю нарізані помідори, каперси і обсмажені в томаті овочі зі сковороди.
6
Додайте в суп подрібнені ядра волоських горіхів. За бажанням можна додати кубик овочевого бульйону.
7
В кінці приготування супу, коли картопля повністю звариться, додайте цілі або нарізані оливки.
8
Подайте пісну солянку гарячої, прикрасивши кожну порцію рубаною зеленню, часточкою лимона і сметаною. Смачного!