Солянка на зиму з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте рецепт якийсь цікавий заготовки? А ось він: варіант, як приготувати солянку на зиму з болгарським перцем. Соковита і ароматна, вона чудово поєднується як з м'ясом, так і з рибою.
Солянка на зиму з болгарським перцем - ідеальний варіант для будь-якого часу року! Адже як приємно відкрити баночку свого роду салату, який можна подати і як повноцінне блюдо, і як доповнення до чогось м'ясному або рибному. Пробуйте!
- Капуста - 1 кілограм
- Гливи - 1 кілограм
- Морква - 500 грам
- Болгарський перець - 500 грам
- Цибуля - 500 грам
- Олія - 200 мілілітрів (рослинне)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець духмяний - 3 штуки (горошком)
- Вода - 100 мілілітрів
- Томатна паста - 1 Чайна ложка
Підготуйте все необхоімо для готування інгредієнти.
Капусту і моркву промиваємо і дрібно шаткуємо. Болгарський перець миємо, очищаємо від насіння і дрібно нарізаємо, можна кубиками.
Розігріваємо сковороду з половиною рослинного масла (100 мл.). Обсмажуємо на ній до подрібнені овочі, вони повинні стати м'якими.
Поки обсмажуються овочі, narezhem цибулю з gribami.
Потім гриби необхідно відварити в трохи підсоленій воді хвилин 5-8. Після цього відкиньте їх на друшляк, щоб вся вода стекла.
Розігріваємо другу сковороду з другою половиною масла. Обсмажуємо на ній цибулю з грибами. На це знадобиться теж близько 5-8 хвилин, важливо, щоб цибуля став м'яким.
Після цього перекладаємо цибулю з грибами в сковороду з овочами (чи навпаки, без різниці). Додайте до них лавровий лист з перцем, а також - цукор і сіль.
Сюди ж - томатну пасту і воду. Гасіть все під кришкою протягом 30-40 хвилин до повного випаровування рідини, не забувайте помішувати. Потім додайте оцет і дайте страві трішки прокипеть.
Готову солянку з болгарським перцем розкладіть по стерильним баночках і щільно закрийте кришками. Зберігайте в темному і обов'язково прохолодному місці.