Рецепт Солянка на зиму з болгарським перцем фото

Солянка на зиму з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки

Шукайте рецепт якийсь цікавий заготовки? А ось він: варіант, як приготувати солянку на зиму з болгарським перцем. Соковита і ароматна, вона чудово поєднується як з м'ясом, так і з рибою.

Солянка на зиму з болгарським перцем - ідеальний варіант для будь-якого часу року! Адже як приємно відкрити баночку свого роду салату, який можна подати і як повноцінне блюдо, і як доповнення до чогось м'ясному або рибному. Пробуйте!

  • Капуста - 1 кілограм
  • Гливи - 1 кілограм
  • Морква - 500 грам
  • Болгарський перець - 500 грам
  • Цибуля - 500 грам
  • Олія - 200 мілілітрів (рослинне)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Перець духмяний - 3 штуки (горошком)
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Томатна паста - 1 Чайна ложка
солянка на зиму з болгарським перцем - фото крок 1
Підготуйте все необхоімо для готування інгредієнти.
солянка на зиму з болгарським перцем - фото крок 2
Капусту і моркву промиваємо і дрібно шаткуємо. Болгарський перець миємо, очищаємо від насіння і дрібно нарізаємо, можна кубиками.
солянка на зиму з болгарським перцем - фото крок 3
Розігріваємо сковороду з половиною рослинного масла (100 мл.). Обсмажуємо на ній до подрібнені овочі, вони повинні стати м'якими.
солянка на зиму з болгарським перцем - фото крок 4
Поки обсмажуються овочі, narezhem цибулю з gribami.
солянка на зиму з болгарським перцем - фото крок 5
Потім гриби необхідно відварити в трохи підсоленій воді хвилин 5-8. Після цього відкиньте їх на друшляк, щоб вся вода стекла.
солянка на зиму з болгарським перцем - фото крок 6
Розігріваємо другу сковороду з другою половиною масла. Обсмажуємо на ній цибулю з грибами. На це знадобиться теж близько 5-8 хвилин, важливо, щоб цибуля став м'яким.
солянка на зиму з болгарським перцем - фото крок 7
Після цього перекладаємо цибулю з грибами в сковороду з овочами (чи навпаки, без різниці). Додайте до них лавровий лист з перцем, а також - цукор і сіль.
солянка на зиму з болгарським перцем - фото крок 8
Сюди ж - томатну пасту і воду. Гасіть все під кришкою протягом 30-40 хвилин до повного випаровування рідини, не забувайте помішувати. Потім додайте оцет і дайте страві трішки прокипеть.
солянка на зиму з болгарським перцем - фото крок 9
Готову солянку з болгарським перцем розкладіть по стерильним баночках і щільно закрийте кришками. Зберігайте в темному і обов'язково прохолодному місці.

Схожі рецепти