Рецепт Солсбері стейк фото

Солсбері стейк
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
М'ясо , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На святковий стіл
Гарячі страви , Стейк
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.

Солсбері стейк - фірмове м'ясне блюдо англійського міста Солсбері. Якщо любите добре приготоване м'ясо, Солсбері стейк просто не може вам не сподобатися.

Опис приготування:

Багато моїх друзів поїхали жити до Англії, і коли я їх запитую, що цікавого їм доводилося там пробувати (маю на увазі їжу, звичайно), то дуже часто отримую відповідь - Солбсері стейк. Зацікавився, що це за стейк такий, знайшов грамотний рецепт, приготував - дійсно, смачно! Така собі вдосконалена версія наших традиційних котлет. Смачно, соковито і дуже ароматно.

  • Фарш із яловичини - 800 грам
  • Хлібні крихти - 1/2 склянки
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Гірчиця суха - 2 чайних ложки
  • Яловичий бульйон (кубик) - 1 штука
  • Вустерширський соус - 8 Ст. Ложок
  • Кетчуп - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля - 1 штука
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
солсбері стейк - фото крок 1
Тонко нарізаємо цибулю.
солсбері стейк - фото крок 2
У великій мисці змішуємо фарш, суху гірчицю, хлібні крихти, сіль, перець, подрібнений в крихту кубик яловичого бульйону, половину вустерширського соусу і половину кетчупу.
солсбері стейк - фото крок 3
Замішуємо фарш гуязикам шпателем або чистими руками.
солсбері стейк - фото крок 4
Формуємо з отриманого фаршу котлети довгастої форми.
солсбері стейк - фото крок 5
У сковороді розігріваємо трохи олії, викладаємо в масло наші котлети-стейки. Обсмажуємо на середньому вогні 4 хвилини з одного боку.
солсбері стейк - фото крок 6
Перевертаємо, готуємо ще стільки ж з іншого боку.
солсбері стейк - фото крок 7
Перекладаємо обсмажені котлети з сковороди на тарілку, отставляем.
солсбері стейк - фото крок 8
Кладемо в сковороду тонко нарізану цибулю, обсмажуємо 4-5 хвилин на середньому вогні.
солсбері стейк - фото крок 9
Потім додаємо в сковороду яловичий бульйон, залишився вустерширський соус і кетчуп.
солсбері стейк - фото крок 10
Крохмаль розводимо в невеликій кількості води або бульйону.
солсбері стейк - фото крок 11
Додаємо в сковороду. Перемішуємо і тушкуємо 4-5 хвилин, поки рідина не випарується майже повністю, залишиться тільки густуватої соус з шматочками цибулі.
солсбері стейк - фото крок 12
Повертаємо наші котлети в сковороду.
солсбері стейк - фото крок 13
Поливаємо їх соусом зі сковороди і готуємо ще 2-3 хвилини.
солсбері стейк - фото крок 14
Знімаємо з вогню і подаємо з улюбленим гарніром - в класичному варіанті, з картопляним пюре і зеленим горошком. Смачного!

Схожі рецепти