Солсбері стейк
(покроковий рецепт з фото)
Солсбері стейк - фірмове м'ясне блюдо англійського міста Солсбері. Якщо любите добре приготоване м'ясо, Солсбері стейк просто не може вам не сподобатися.
Багато моїх друзів поїхали жити до Англії, і коли я їх запитую, що цікавого їм доводилося там пробувати (маю на увазі їжу, звичайно), то дуже часто отримую відповідь - Солбсері стейк. Зацікавився, що це за стейк такий, знайшов грамотний рецепт, приготував - дійсно, смачно! Така собі вдосконалена версія наших традиційних котлет. Смачно, соковито і дуже ароматно.
- Фарш із яловичини - 800 грам
- Хлібні крихти - 1/2 склянки
- Сіль, перець - - За смаком
- Гірчиця суха - 2 чайних ложки
- Яловичий бульйон (кубик) - 1 штука
- Вустерширський соус - 8 Ст. Ложок
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка

Тонко нарізаємо цибулю.

У великій мисці змішуємо фарш, суху гірчицю, хлібні крихти, сіль, перець, подрібнений в крихту кубик яловичого бульйону, половину вустерширського соусу і половину кетчупу.

Замішуємо фарш гуязикам шпателем або чистими руками.

Формуємо з отриманого фаршу котлети довгастої форми.

У сковороді розігріваємо трохи олії, викладаємо в масло наші котлети-стейки. Обсмажуємо на середньому вогні 4 хвилини з одного боку.

Перевертаємо, готуємо ще стільки ж з іншого боку.

Перекладаємо обсмажені котлети з сковороди на тарілку, отставляем.

Кладемо в сковороду тонко нарізану цибулю, обсмажуємо 4-5 хвилин на середньому вогні.

Потім додаємо в сковороду яловичий бульйон, залишився вустерширський соус і кетчуп.

Крохмаль розводимо в невеликій кількості води або бульйону.

Додаємо в сковороду. Перемішуємо і тушкуємо 4-5 хвилин, поки рідина не випарується майже повністю, залишиться тільки густуватої соус з шматочками цибулі.

Повертаємо наші котлети в сковороду.

Поливаємо їх соусом зі сковороди і готуємо ще 2-3 хвилини.

Знімаємо з вогню і подаємо з улюбленим гарніром - в класичному варіанті, з картопляним пюре і зеленим горошком. Смачного!