Рецепт Солоні лисички фото

Солоні лисички
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Лісіцкі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Літні
Заготовки , Сольовий , Солоне
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 23 дн. 18 г. 0 хв.

Лісіцкі - найкорисніші гриби! Чого тільки з них не готують! Я пропоную приготувати солоні лисички. Взимку відкриєш баночку таких грибочків, і"рот радіє" такою яскравою і смачною закуски.

Опис приготування:

Таким чином можна солити не тільки лисички, а будь-які інші гриби. Якщо ж у Вас є льох, то можете посолити лисички холодним способом: залийте їх холодним розсолом і поставте під гніт на 1 місяць. Пробуйте, а враженнями діліться в коментарях!

  • Лісіцкі - 1, 5 кілограма
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 5 штук
  • Часник - 4 зубчики
  • Гвоздика - 6 штук
  • Запашний перець горошком - 8 штук
  • Чорний гіркий перець горошком - 8 штук
  • Вода - 1 літр
солоні лисички - фото крок 1
1. Лісіцкі ДОБРЕ Допомога.
солоні лисички - фото крок 2
2. Великі гриби розріжте, дрібні залиште цілими.
солоні лисички - фото крок 3
3. Змішайте воду, сіль, часник і прянощі, доведіть до кипіння. Додайте лисички і варіть 20 хвилин, знімаючи піну.
солоні лисички - фото крок 4
4. Розкладіть лисички по стерилізованих банках, залийте гарячим розсолом і закрийте кришками. Або поставте під гніт у великій каструлі в підвал або льох.
солоні лисички - фото крок 5
5. Смачного!

Схожі рецепти