Солоні лисички
(покроковий рецепт з фото)
Лісіцкі - найкорисніші гриби! Чого тільки з них не готують! Я пропоную приготувати солоні лисички. Взимку відкриєш баночку таких грибочків, і "рот радіє" такою яскравою і смачною закуски.
Таким чином можна солити не тільки лисички, а будь-які інші гриби. Якщо ж у Вас є льох, то можете посолити лисички холодним способом: залийте їх холодним розсолом і поставте під гніт на 1 місяць. Пробуйте, а враженнями діліться в коментарях!
- Лісіцкі - 1, 5 кілограма
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 5 штук
- Часник - 4 зубчики
- Гвоздика - 6 штук
- Запашний перець горошком - 8 штук
- Чорний гіркий перець горошком - 8 штук
- Вода - 1 літр
1. Лісіцкі ДОБРЕ Допомога.
2. Великі гриби розріжте, дрібні залиште цілими.
3. Змішайте воду, сіль, часник і прянощі, доведіть до кипіння. Додайте лисички і варіть 20 хвилин, знімаючи піну.
4. Розкладіть лисички по стерилізованих банках, залийте гарячим розсолом і закрийте кришками. Або поставте під гніт у великій каструлі в підвал або льох.
5. Смачного!