Солёное сало
(покроковий рецепт з фото)
Апетитне солоне сало в домашніх умовах - це прекрасний приклад натуральної, корисної і дуже ситної закуски. Якщо ви ще ніколи не солили сало в домашніх умовах, то запам'ятовуйте рецепт.
Варіантів, як приготувати солоне сало, існує кілька, і я хочу запропонувати вам рецепт сухого засолу без маринаду. Кількість солі безпосередньо залежить від розміру посуду, яку ви будете використовувати. Що стосується спецій, то тут ви можете експериментувати. Перецьь і часник можуть виступати лише легкою ноткою в ароматі, а можуть бути повноправними інгредієнтами. Також можете додати і інші спеції, які вам до душі.
- Сало - 500 грам
- Перець - За смаком
- Часник - 6-10 зубчиків
- Сіль - За смаком
1. Насамперед сало потрібно вимити й обсушити паперовою серветкою. Для зручності пропоную нарізати його середнього розміру шматочками.
2. Чорний, червоний, запашний (який вам більше до душі) перець відправте в ступку і подрібніть. Очистіть часник, пропустіть його через прес.
3. З'єднайте перець, часник і сіль в невеликій мисці, як слід їх перемішайте. Щоб солоне сало в домашніх умовах було більш апетитним, можна додати паприку.
4. Кожен шматочок ретельно натріть отриманою сумішшю з усіх боків.
5. Підготуйте ємність, в якій ви будете солити ваше сало. Дно присипте сіллю, викладіть залишилася часниково-перцеву суміш рівним шаром. Розподіліть сало, а зверху знову присипте сіллю. Накрийте кришкою і залиште в холодильнику приблизно на 10 днів. Ось і весь секрет, як приготувати солоне сало. Перед подачею на стіл паперовою серветкою видаліть надлишки солі і наріжте готову закуску тонкими скибочками.