Рецепт Солёное сало фото

Солёное сало
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Сіль , Сало
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , На святковий стіл
Солоне
Кількість порцій: 1
Час приготування: 7 дн. 22 г. 0 хв.

Апетитне солоне сало в домашніх умовах - це прекрасний приклад натуральної, корисної і дуже ситної закуски. Якщо ви ще ніколи не солили сало в домашніх умовах, то запам'ятовуйте рецепт.

Опис приготування:

Варіантів, як приготувати солоне сало, існує кілька, і я хочу запропонувати вам рецепт сухого засолу без маринаду. Кількість солі безпосередньо залежить від розміру посуду, яку ви будете використовувати. Що стосується спецій, то тут ви можете експериментувати. Перецьь і часник можуть виступати лише легкою ноткою в ароматі, а можуть бути повноправними інгредієнтами. Також можете додати і інші спеції, які вам до душі.

  • Сало - 500 грам
  • Перець - За смаком
  • Часник - 6-10 зубчиків
  • Сіль - За смаком
солёное сало - фото крок 1
1. Насамперед сало потрібно вимити й обсушити паперовою серветкою. Для зручності пропоную нарізати його середнього розміру шматочками.
солёное сало - фото крок 2
2. Чорний, червоний, запашний (який вам більше до душі) перець відправте в ступку і подрібніть. Очистіть часник, пропустіть його через прес.
солёное сало - фото крок 3
3. З'єднайте перець, часник і сіль в невеликій мисці, як слід їх перемішайте. Щоб солоне сало в домашніх умовах було більш апетитним, можна додати паприку.
солёное сало - фото крок 4
4. Кожен шматочок ретельно натріть отриманою сумішшю з усіх боків.
солёное сало - фото крок 5
5. Підготуйте ємність, в якій ви будете солити ваше сало. Дно присипте сіллю, викладіть залишилася часниково-перцеву суміш рівним шаром. Розподіліть сало, а зверху знову присипте сіллю. Накрийте кришкою і залиште в холодильнику приблизно на 10 днів. Ось і весь секрет, як приготувати солоне сало. Перед подачею на стіл паперовою серветкою видаліть надлишки солі і наріжте готову закуску тонкими скибочками.

Схожі рецепти