Соковитий елеш з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне, розсипчасте тісто елеш відмінно тримає в собі соковиту і ситну начинку з курячого м'яса і картоплі. Цим смачним закритим пиріжком можна запросто наїстися дорослій людині. Пригощайтеся!
Зараз детально розповім і покажу, як приготувати соковитий елеш з куркою. Начинка попередньо не обжаривают, тому сік і аромат залишаються всередині пиріжка. Бездріжджове тісто відмінно з цим справляється, до того ж, не рветься при ліпленні. Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки (розтоплене)
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Куряче м'ясо - 300 грам
- Картопля - 200 грам
- Цибуля - 100 грам
- Перець - За смаком
- Вершкове масло 82% - 4 чайних ложки

Підготуйте необхідні продукти для тіста. Духовку дозволите розігріватися на 190 З.

З'єднайте в мисці рослинне масло, розтоплене вершкове масло, сметану, воду, цукор і сіль. У глибоку миску просійте борошно, додайте рідкі інгредієнти, швидко замісіть тісто і зберіть його в кулю. Загорніть в харчову плівку.

Тепер займемося начинкою. Овочі помийте і очистіть.

М'ясо наріжте середніми шматочками по 2х2 см. Картопля - 1, 5х1, 5 см. Лук подрібніть. Додайте сіль і перець за смаком, перемішайте.

Тісто розділи 4 рівні частини. Кожну розділіть на дві кульки, розміром з волоський горіх і м'яч для гольфу.

Великий кулька розкачайте в тонкий корж, в центр якої помістіть 2-3 ст. L. Начинки і 1 немає. L. Вершкового масла.

Маленька кулька розімніть в коржик, помістіть зверху. Краї нижньої коржі підійміть і з'єднайте з верхньої, красиво защіпніте по краях.

Помістіть елеш на деко з пергаментом для випічки або силіконовим килимком. Верх змастіть вершками або вершковим маслом і поставте запікати в розігріту духовку на 50 хвилин.

Готову випічку змастіть вершковим маслом, накрийте бавовняним рушником на 10 хвилин і подавайте до столу. Смачного!