Соєві паростки
(покроковий рецепт з фото)
Пружні і хрусткі, зеленувато-жовті паростки сої вважаються дуже корисними. Якщо вживати їх в їжу регулярно, то можна заповнити організм вітамінами відсутніми. Проростки сої використовуються в салатах, овочевих і м'ясних стравах, приготованих методом швидкої обсмаження. Розповім, як приготувати соєві паростки.
Ви можете проростити сою самі, це не складно, зате потім
Смачний і корисний продукт буде завжди під рукою. Пробланшировать паростки сої можуть зберігатися в підсоленому відварі в холодильнику протягом кількох днів. Цей продукт низькокалорійний і може використовуватися в дієтах для схуднення.
- Паростки сої - 450 грам
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Перець червоний мелений - 2 Ст. Ложки (гострий)
- Часник подрібнений - 1 Ст. Ложка
- Насіння кунжуту - 2 Ст. Ложки
- Оцет рисовий - 2 чайних ложки
1
У великій каструлі доведіть злегка підсолену воду до кипіння. Додайте паростки сої і варіть їх 15 секунд до готовності, але важливо, щоб вони ще залишалися хрусткими.
2
Відкиньте паростки на друшляк, потім відразу ж занурте в крижану воду на кілька хвилин, щоб зупинити процес приготування. Проростки обсушити і відкладіть поки в сторону.
3
У великій мисці збийте соєвий соус, кунжутну олію, мелений гострий перець, подрібнений часник і насіння кунжуту.
4
У соус перекладіть паростки сої і перемішайте, щоб вони всі були покриті соусом.
5
Посипте паростки нарізаною зеленою цибулею і приправте рисовим оцтом.
6
Перед подачею охолодіть паростки сої в холодильнику.