Смажений борщ
(покроковий рецепт з фото)
Смажений борщ - ще один альтернативний спосіб приготування борщу, відрізняється особливою простотою і доступністю. Нічого складного, але борщ виходить відмінний.
Скільки кулінарів - стільки і способів приготування борщу. Особисто я дуже вшановують так званий смажений борщ - борщ, в якому всі продукти спершу обсмажуються, а вже потім заливаються бульйоном і перетворюються в борщ. Такий принцип дозволяє скоротити час приготування борщу без шкоди його смакових якостях. Спробуйте!
- М'ясо з кісточкою (свинина, яловичина або баранина) - 500 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець червоний солодкі - 1/2 штуки
- Буряк - 1 штука
- Помідори - 3 штуки
- Kartofelina - 2 штуки
- Капуста - 150 грам
- Сіль, перець - - За смаком
- Зелень - - За смаком
- Часник - 2 зубчики (по бажанню)
- Перець гострий - - За смаком (по бажанню)
Шматок м'яса на кістці рубаємо на невеликі порційні шматочки. У каструлі розігріваємо 50 мл олії, кладемо в нього м'ясо і смажимо до впевненої такий, темно-коричневої рум'яної з усіх боків шматочків. На це зазвичай іде близько 5-10 хвилин, в залежності від розмірів шматочків.
Потім додаємо в каструлю овочі: півкільцями нарізану цибулю, дрібно нарізану моркву і дрібно нарізану половинку перцю. Обсмажуємо, помішуючи, на середньому вогні - овочі зажарювати не треба, тільки злегка розм'якшити.
Одну буряк середнього розміру (або половинку великої) натираємо на тертці і додаємо в каструлю. Перемішуємо.
Відразу слідом за буряком відправляємо в каструлю довільними кубиками нарізані помідори.
Тушкуємо піджарку на середньому вогні ще хвилин 5, після чого додаємо суповими кубиками нарізану картоплю.
Тільки додавши картопля, відразу ж наливаємо в каструлю 2 літра окропу. Доводимо борщ до кипіння, потім заправляємо сіллю і перцем і варимо при помірному кипінні ще 30 хвилин під закритою кришкою.
Через вищевказаний час додаємо в борщ нашатковану капусту і варимо до готовності капусти - близько 10 хвилин.
Пробуємо борщ на смак, регульований предмет kislotnost (якщо треба підкислити - капніть лимонного соку), сіль і перець. Додаємо свіжу зелень і, по бажанню, трошки подрібненого часнику і гострого перцю (я люблю гостре, тому додаю).
Варимо борщ ще пару хвилин, після чого знімаємо з вогню і даємо хвилин 10 настоятися. Власне, борщ готовий - подаємо і насолоджуємося