Смажені ерінгі в соусі
(покроковий рецепт з фото)
Смажені ерінгі в соусі - мабуть, найкращий спосіб приготування ерінгов. Занности - дуже смачні гриби великого розміру, які по своїй щільності нагадують ніжне м'ясо. Спробуйте!
Днями в METRO побачив дуже цікаві гриби - занности. Взагалі, на традиційні гриби вони схожі мало, тому що капелюшок у ерінгов - значно менше, ніж ніжка. Спробував приготувати - треба сказати, був приємно здивований. Дійсно смачно. А якщо врахувати, що зовсім недавно в Росії відкрили завод з виробництва ерінгов, можна очікувати, що скоро ці гриби стануть популярними. Будьте одними з перших, хто відкрив для себе смак цих грибів!
- Занности - 4 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль, перець - - За смаком
- Вершки 10% - 50 мілілітрів
- Вино біле сухе - 50 мілілітрів
Ось так виглядають ерінгі. Спершу їх потрібно добре промити і обсушити.
Кожен гриб розрізаємо вздовж на 2 рівних частини.
У сковороді розтоплюємо великий шматочок вершкового масла, коли масло розтопиться - кладемо в нього половинки грибів.
Смажимо ерінгі по 2-3 хвилини з кожного боку, після чого солимо, перчимо і накриваємо листом фольги хвилин на 5-7 - нехай гриби підходять до готовності.
А поки гриби підходять - приготуємо обладнаний соус до них. У час, що залишився в сковороді вершкове масло вливаємо вино і вершки, доводимо суміш до кипіння і уварюємо до потрібної густоти.
Готові теплі грибочки подаємо, полив свіжоприготовленим вершковим соусом. Смачного! :)