Рецепт Смачний рецепт яловичини фото

Смачний рецепт яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Покажу вам смачний рецепт яловичини. Це буде класичний ростбіф, який так подобається багатьом. А готувати його, виявляється, дуже просто. Я спробувала перший раз і була рада результату.

Щоб соки запечаталися в шматочку м'яса і воно не висохло, спочатку ми будемо готувати його при 190 градусах, а потім знизимо температуру. Тоді яловичина стане м'якою і ніжною. Це дивовижно просте, смачне і ситне блюдо. Обов'язково залиште собі в замітках.


  • Говяжа вирізка - 1, 5 кілограма
  • Часник - 8-10 зубчиків
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець - За смаком
смачний рецепт яловичини - фото крок 1
Промийте м'ясо і залиште, щоб воно набуло кімнатну температуру. Потім часник поріжте шматочками і нашпигуйте їм м'ясо з усіх боків, роблячи невеликі надрізи. Зв'яжіть щільно м'ясо мотузкою або кулінарною ниткою в декількох місцях.
смачний рецепт яловичини - фото крок 2
Духовку розігрійте до 190 градусів, натріть м'ясо маслом, сіллю і перцем. Надішліть шматок в духовку на решітку.
смачний рецепт яловичини - фото крок 3
Готуйте м'ясо 30 хвилин, потім зменшите температуру до 110 і готуйте ще близько 1, 5, годин. Перед подачею м'ясо оберніть фольгою і залиште на 30 хвилин.
смачний рецепт яловичини - фото крок 4
З соку, який виділився з м'яса і залишився в піддоні, можна зробити соус, додавши червоного вина, бульйону і крохмалю.

Схожі рецепти