Смачний рецепт яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Покажу вам смачний рецепт яловичини. Це буде класичний ростбіф, який так подобається багатьом. А готувати його, виявляється, дуже просто. Я спробувала перший раз і була рада результату.
Щоб соки запечаталися в шматочку м'яса і воно не висохло, спочатку ми будемо готувати його при 190 градусах, а потім знизимо температуру. Тоді яловичина стане м'якою і ніжною. Це дивовижно просте, смачне і ситне блюдо. Обов'язково залиште собі в замітках.
- Говяжа вирізка - 1, 5 кілограма
- Часник - 8-10 зубчиків
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
Промийте м'ясо і залиште, щоб воно набуло кімнатну температуру. Потім часник поріжте шматочками і нашпигуйте їм м'ясо з усіх боків, роблячи невеликі надрізи. Зв'яжіть щільно м'ясо мотузкою або кулінарною ниткою в декількох місцях.
Духовку розігрійте до 190 градусів, натріть м'ясо маслом, сіллю і перцем. Надішліть шматок в духовку на решітку.
Готуйте м'ясо 30 хвилин, потім зменшите температуру до 110 і готуйте ще близько 1, 5, годин. Перед подачею м'ясо оберніть фольгою і залиште на 30 хвилин.
З соку, який виділився з м'яса і залишився в піддоні, можна зробити соус, додавши червоного вина, бульйону і крохмалю.