Стейк з яловичини (дуже смачний)
(покроковий рецепт з фото)
Який же святковий обід або вечерю без основного гарячого? А що може бути смачніше соковитого і ситного шматка м'яса? Тепер і ви зможете зробити таке за рецептом, як приготувати стейк з яловичини.
Оскільки готуєте яловичину, можна зробити різний рівень підсмажування, можливо хтось з ваших гостей любить м'ясо з кров'ю. У цьому рецепті вказана середня прожарювання (середа) з рожевою прошарком. М'ясо буде дуже соковитим, подавайте його через пару хвилин після приготування, щоб воно трохи відпочило.
- Яловичий стейк - 2 штуки (товщина 3 см)
- Сіль велика - За смаком
- Мелений чорний перець - За смаком
- Часниковий порошок - За смаком
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
1. Дістаньте м'ясо з холодильника, потім залиште його на столі на 40-60 хвилин. З двох сторін посипте його сіллю, перцем, часниковим порошком або будь-якими іншими спеціями.
2. Розігрійте сковороду з товстим дном (чавунну) з вершковим маслом.
3. Викладіть м'ясо, обсмажуйте його з обох сторін 2-3 хвилини.
4. Надішліть сковороду в розігріте заздалегідь до 220 градусів духовку на 7 хвилин.
5. Дістаньте м'ясо з духовки і відразу перекладіть на дошку або в тарілку, залиште його на 2-3 хвилини, потім подавайте.