Смачний плов зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Чи не знайшли гарної баранини на базарі, але хочеться приготувати смачний плов? Тоді сміливо беріть свинину! Рекомендую спробувати приготувати смачний плов зі свининою: ароматний, ситний і смачний!
Традиційний узбецький плов готується з бараниною. Але не всім вона може подобатися через специфічного запаху, та й м'ясо може потрапляти жорстке. Зате зі свининою плов виходить більш соковитим і жирненьким. Щоб приготувати смачний плов зі свининою, візьміть м'якоть свинини з жирком, тоді плов вийде Несухі. Раджу з спецій взяти крім куркуми лавровий лист, мускатний горіх, гвоздику і суміш перців.
- Свинина - 500 грам
- Круглий рис - 400 грам
- Морква - 300 грам
- Цибуля - 200 грам
- Часник - 4 зубчики
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Куркума - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Свинину порізати кубиками.
Цибуля поріжте теж поріжте кубиками (тільки дрібними).
Морквину почистіть і поріжте тонкою соломкою. До речі, якщо є різка як на корейську моркву, можете нею скористатися.
Рис обов'язково промийте пару раз проточною холодною водою, щоб вода з-під нього стікала вже прозорою.
У казан або дуже глибоку сковорідку з товстими стінками налийте рослинного масла. Обсмажте спочатку цибулю до рум'яного кольору. Потім додайте м'ясо.
Обсмажуйте на сильному вогні до рум'яної скоринки.
У казан або дуже глибоку сковорідку з товстими стінками налийте рослинного масла. Обсмажте спочатку цибулю до рум'яного кольору. Потім додайте м'ясо.
Обсмажуйте на сильному вогні до рум'яної скоринки.
Потім додайте моркву, перемішайте, зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте хвилин 10-15.
Додайте спеції, kurkumu, перемішайте і залийте водою так, щоб та покривала м'ясо. Гасіть під закритою кришкою ще хвилин 20.
Chesnok чистий, цілі зубчики викладіть поверх м'яса.
Chesnok чистий, цілі зубчики викладіть поверх м'яса.
Промитий і замочений рис додайте до м'яса в казан, рівномірно розподіливши його поверх м'яса. Якщо необхідно, додайте ще води, щоб рис був покритий водою.
Гасіть плов до готовності, поки рис не буде готовий, на невеликому вогні під закритою кришкою.
Готовий смачний плов зі свининою виходить розсипчастим і дуже ситним! Подавати можете зі свіжими овочами. Смачного!