Смачне м'ясо в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Приготуємо м'ясо в горщику без особливої участі господині в процесі, що робить процес приготування простим, приємним, а результат - чудовим.
Складові страви треба порізати і викласти шарами в горщик. Додати спеції, трохи води, плавлений сир, зелень і відправити в духовку.
- Яловичина - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Плавлений сир в кубиках - 1 штука
- Вода - 1 Склянка
- Петрушка - 1 пучок
- Відварене яйце - 1 штука
Яловичину нарізати шматочками.
Ріпчасту цибулю нарізати, моркву натерти на тертці.
М'ясо перекладіть в більш глибоку миску. Додайте сіль, спеції. Перемішайте, пам'ятайте м'ясо руками.
У горщик або ось в таку каструльку (кераміка) викладіть суміш морквини і цибулі.
Зверху на шар овочів укладіть м'ясо.
Розігрійте духовку до 210 градусів. У кожен горщик влийте трохи води (0, 5 склянки). Запікайте закритий горщик в духовці. При відсутності кришки використовуйте фольгу. Час запікання 1 час.
Після закінчення часу виберіть горщики з духовки. Натріть на тертці плавлений сир. Викладіть на м'ясо і розрівняйте. Поверніть вже без кришок горщики в духовку. Запікайте ще 10 хвилин.
Після закінчення часу виберіть горщики з духовки. Натріть на тертці плавлений сир. Викладіть на м'ясо і розрівняйте. Поверніть вже без кришок горщики в духовку. Запікайте ще 10 хвилин.
Дістаньте м'ясо з духовки. Наріжте зелень і відварені яйця. Викладіть зверху і подайте до столу. Якщо таке м'ясо подавати з гарніром, то вистачить на 4-6 людина, а якщо без гарніру, в 2.
Дуже смачно, ситно і без клопоту для господині.