Скляна локшина з морепродуктами
(покроковий рецепт з фото)
Морепродукти не тільки смачні, але і корисні. З ними готують багато страв: перші, другі, прохолодні напої, салати, роли, макаронні вироби. Дивіться, як приготувати скляну локшину з морепродуктами.
Таке блюдо відмінно підходить для легкого і ситної вечері або обіду, а якщо любите азіатську кухню, то такий рецепт надзвичайно порадує. Знайти свіжі і якісні морепродукти може бути проблематично, тому можна сміливо використовувати заморожені. Можна використовувати поєднання різних морепродуктів, які тільки знайдете. Локшину можна подавати зі свіжими або тушкованими овочами.
- Скляна локшина - 200 грам
- Морепродукти - 200 грам (суміш)
- Часник - 2 зубчики
- Крем - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 20 грам
1. Сковороду ставимо на вогонь, кладемо в неї шматочок вершкового масла. Чистим чеснок, нарізаємо його тонкими пластинками, обсмажуємо на розпеченій сковороді до появи коричневого кольору, потім прибираємо сковороду з вогню і виймаємо часник.
2. Коктейль з морепродуктів размораживаем в холодній воді, після чого промиваємо під проточною водою. В упаковці всі морепродукти вже почищені і часто навіть порізані. Сковороду з маслом після часнику відправляємо на вогонь і розігріваємо, обсмажуємо морепродукти близько п'яти хвилин, після чого додаємо сметану і трохи води, тушкуємо під закритою кришкою 2-3 хвилини, прибираємо з вогню.
3. Скляну локшину відварюємо в підсоленій воді 3-5 хвилин, після чого відкидаємо її на друшляк.
4. Рисову локшину викладаємо на тарілку, зверху додаємо морепродукти і подаємо до столу.