Сьомга відварна
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 40 хв.
Як би мій чоловік не любив смажені і жирні страви, але іноді я вмовляю його і на здорову їжу. Спочатку він чинить опір, а потім погоджується. І навіть дякує за смачне блюдо!
Опис приготування:
Нещодавно я дізналася, як приготувати сьомгу відварну під соусом. Цю прекрасну закуску я подала з картопляним пюре і свіжим салатом з огірків з помідорами. Ніжне філе дуже сподобалося всім. Тому я пошкодувала, що так мало взяла риби. Вистачило всім всього по шматочку, а хотілося ще.
- Лосось - 500 грам (філе)
- Вода - 2 L
- Майонез - 5 Ст. Ложок
- Зелень нарізана - 5 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 5 Ст. Ложок
- Гострий перець мелений - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Ріпчасту червона цибуля - 1 штука
Закип'ятіть воду. Додайте в неї сіль і перець. Потім додайте сьомгу, варите 5 хвилин. Вимкніть вогонь. Потримайте рибу ще 15 хвилин у воді.
Повністю остудіть сьомгу в холодильнику.
Поки приготуйте соус. Зелень промийте і дрібно наріжте.
Додайте до зелені гірчицю, майонез, перець і лимонний сік. Перемішайте всі інгредієнти.
Лук почистіть і подрібніть. Також додайте його в соус. Перемішайте, сіль і posaharite. Соус готовий!
Остигнула рибу полийте соусом. Смачного!