Сирна коржик
(покроковий рецепт з фото)
Мій рецепт - для завзятих любителів сиру і не тільки. Такі коржі можна подавати замість хліба до перших і других страв, на сніданок або брати з собою. Розповім, як приготувати сирну корж.
Ви можете використовувати будь-який сорт сиру, наприклад, з вершковим смаком або більш солоний. А також можна комбінувати кілька видів. Сирні коржики добре поєднуються із зеленню, тому її можна сміливо додати. Випікають коржі на сковороді або в духовці. Можна відразу подати до столу або почекати до охолодження.
- Кефір - 250 грам
- Сир твердий - 250 грам
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно - 400-500 грам
- Зелень - За смаком
- Вершкове масло - 30 грам
1
У миску налийте кефір, додайте до нього соду, сіль і цукровий пісок, перемішайте і залиште на 10 хвилин.
2
Тим часом натріть на крупній тертці сир, а зелень нарубати дрібно ножем.
3
Викладіть сир із зеленню до кефіру, додавайте потроху борошно і замішують тісто, щоб воно не липло до рук.
4
Розділіть тісто на кілька частин, з кожної сформуйте кульку і розкачати його не надто тонко (1-1, 5 см).
5
Розігрійте сковороду з соняшниковою олією і викладіть корж. Обсмажуйте до золотистого кольору з одного боку, потім переверніть і готуйте з іншого.
6
Укладайте все коржі один на одного і промазуйте вершковим маслом. Смачного!