Сир фета в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Домашній сир, зроблений з любов'ю, - це завжди смачно. Не пошкодуйте трохи свого часу і приготуйте його.
Смачний сир фета можна не тільки купити в магазині, але і приготувати вдома самому. Але не забувайте - сири готуються тільки з домашнього молока! Приготування сиру фета в домашніх умовах досить захоплюючий процес, та й сир вийде не рівня магазинному. А вже скільки радості і гордості від отриманого результату! Отже, рецепт сир фета в домашніх умовах з фото перед вами. Читаємо, дивимося фото, набираємося терпіння і готуємо! А в результаті - 300 грам смачного сиру.
- Молоко домашнє - 3, 5 L
- Sиchuzhnaya стартер - 1/4 чайних ложки
- Хлорид кальцію - 1/4 чайних ложки
- Вода холодна кип'ячена - 200 мілілітрів(100 мл - розвести закваску, інше - розвести хлорид кальцію)
- Сіль - 5 Ст. Ложок
Наливаємо молоко в емальовану каструлю і нагріваємо до 86 градусів.
До нагрітого молока додаємо розчин сичужний закваски і розчин хлориду кальцію. Дивимося інструкції на упаковці. Хлорид робить сир твердіше, але без нього можна цілком обійтися.
Після того як ввели закваску, молоко добре розмішуємо, накриваємо кришкою і ставимо в тепле місце приблизно на годину. За цей час утворюється сирний згусток в сироватці. Розрізаємо його ножем на невеликі кубики і залишаємо в сироватці ще хвилин на 10.
Нагріваємо каструлю з масою на невеликому вогні до температури 90 градусів. Під час нагрівання акуратно перемішуйте сирні кубики. Потім масу процідіть через друшляк, застелений марлею, складеної в два-три шари.
Зауважте сир в марлі в вузол і підвісьте, щоб з нього стекла сироватка. Цей процес може зайняти годин 8 і обов'язково в прохолодному місці. Сироватку не виливати - вона нам знадобиться для того, щоб зробити розсіл для сиру.
Готовий сир повинен добре тримати форму.
Нарізаємо сир на пластини, товщиною близько 2 см. Посипаємо їх сіллю і укладаємо в миску або каструлю, ставимо в холодильник на 6-8 годин. Якщо ви не хочете сильно солоний сир - цей етап можна пропустити.
Нарізаємо сир на невеликі кубики і складаємо в банку. Заливаємо розсолом. З 2 склянки сироватки можна покласти 3 столових ложки солі. Так сир може зберігатися близько 3 тижнів.