Рецепт Сир фета в домашніх умовах фото

Сир фета в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир , Молоко , Фета
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Полудень
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Домашній сир, зроблений з любов'ю, - це завжди смачно. Не пошкодуйте трохи свого часу і приготуйте його.

Опис приготування:

Смачний сир фета можна не тільки купити в магазині, але і приготувати вдома самому. Але не забувайте - сири готуються тільки з домашнього молока! Приготування сиру фета в домашніх умовах досить захоплюючий процес, та й сир вийде не рівня магазинному. А вже скільки радості і гордості від отриманого результату! Отже, рецепт сир фета в домашніх умовах з фото перед вами. Читаємо, дивимося фото, набираємося терпіння і готуємо! А в результаті - 300 грам смачного сиру.

  • Молоко домашнє - 3, 5 L
  • Sиchuzhnaya стартер - 1/4 чайних ложки
  • Хлорид кальцію - 1/4 чайних ложки
  • Вода холодна кип'ячена - 200 мілілітрів(100 мл - розвести закваску, інше - розвести хлорид кальцію)
  • Сіль - 5 Ст. Ложок
сир фета в домашніх умовах - фото крок 1
Наливаємо молоко в емальовану каструлю і нагріваємо до 86 градусів.
сир фета в домашніх умовах - фото крок 2
До нагрітого молока додаємо розчин сичужний закваски і розчин хлориду кальцію. Дивимося інструкції на упаковці. Хлорид робить сир твердіше, але без нього можна цілком обійтися.
сир фета в домашніх умовах - фото крок 3
Після того як ввели закваску, молоко добре розмішуємо, накриваємо кришкою і ставимо в тепле місце приблизно на годину. За цей час утворюється сирний згусток в сироватці. Розрізаємо його ножем на невеликі кубики і залишаємо в сироватці ще хвилин на 10.
сир фета в домашніх умовах - фото крок 4
Нагріваємо каструлю з масою на невеликому вогні до температури 90 градусів. Під час нагрівання акуратно перемішуйте сирні кубики. Потім масу процідіть через друшляк, застелений марлею, складеної в два-три шари.
сир фета в домашніх умовах - фото крок 5
Зауважте сир в марлі в вузол і підвісьте, щоб з нього стекла сироватка. Цей процес може зайняти годин 8 і обов'язково в прохолодному місці. Сироватку не виливати - вона нам знадобиться для того, щоб зробити розсіл для сиру.
сир фета в домашніх умовах - фото крок 6
Готовий сир повинен добре тримати форму.
сир фета в домашніх умовах - фото крок 7
Нарізаємо сир на пластини, товщиною близько 2 см. Посипаємо їх сіллю і укладаємо в миску або каструлю, ставимо в холодильник на 6-8 годин. Якщо ви не хочете сильно солоний сир - цей етап можна пропустити.
сир фета в домашніх умовах - фото крок 8
Нарізаємо сир на невеликі кубики і складаємо в банку. Заливаємо розсолом. З 2 склянки сироватки можна покласти 3 столових ложки солі. Так сир може зберігатися близько 3 тижнів.

Схожі рецепти