Шурпа з бараниною
(покроковий рецепт з фото)
Яке блюдо з баранини приготувати? розповім, як приготувати шурпу з бараниною. Цей суп багатий на смак, вітамінний і дуже смачний. Кожна господиня в Туркменістані любить і вміє його готувати.
Суп краще приготувати в казані або в каструлі з товстим дном. Можна використовувати свіжі або консервовані томати. Суп гарненько наполягають, але видаляють зайвий жир. Він смачний і вітамінний, адже складається з багатьох коренеплодів, овочів.
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Баранина - 650 грам
- Цибуля - 1 штука
- Бульйон яловичий - 10 склянок
- Буряк - 1 штука
- Цукіні - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Солодкий перець - 2 штуки
- Помідори - 650 грам
- Кмин - 1, 5 чайних ложки
- Пластівці перцю чилі - 0, 5 чайних ложки
- Мелений коріандр - 1 Чайна ложка
- Гайка - 450 грам (консервований )
- Оцет - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Braai - 1 пучок
1. Наріжте м'ясо кубиками. Викладіть його в розігрітий з рослинним маслом казанок і обсмажуйте до золотистого кольору.
2. Наріжте цибулю кубиками, додайте його до м'яса, перемішайте і обсмажуйте 7-10 хвилин.
3. Залийте суп яловичим бульйоном, доведіть його до кипіння, потім варіть на слабкому вогні 90 хвилин, ложкою зніміть весь утворився зайвий жир. Видаліть суп з вогню і остудіть його, надішліть на ніч в холодильник.
4. Відкрийте банку консервованого нуту і відкиньте його на друшляк.
5. Вимийте томати, обдайте їх окропом і відкиньте на друшляк, видаліть шкірку, потім наріжте шматочками.
6. Наріжте цукіні невеликими кубиками.
7. Очистіть ріпу від шкірки і наріжте її кубиками, вимийте і очистіть перці, наріжте їх кубиками, а морква - невеликими шматочками.
8. За годину до подачі на стіл дістаньте суп і відправте його на вогонь, викладіть ріпу, морква, гайка, цукіні, перці і томати. Додайте всі спеції, сіль за смаком. Варіть півгодини, потім додайте оцет і вимкніть вогонь, накрийте суп кришкою і настоюйте 15 хвилин. Подавайте шурпу з великою кількістю рубаною кінзи.