Рецепт Шурпа з бараниною фото

Шурпа з бараниною
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо, Баранина
Дієтичне харчування
На обід
Супи

Яке блюдо з баранини приготувати? розповім, як приготувати шурпу з бараниною. Цей суп багатий на смак, вітамінний і дуже смачний. Кожна господиня в Туркменістані любить і вміє його готувати.

Суп краще приготувати в казані або в каструлі з товстим дном. Можна використовувати свіжі або консервовані томати. Суп гарненько наполягають, але видаляють зайвий жир. Він смачний і вітамінний, адже складається з багатьох коренеплодів, овочів.

  • Оливкова олія - 1/4 склянки
  • Баранина - 650 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Бульйон яловичий - 10 склянок
  • Буряк - 1 штука
  • Цукіні - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Солодкий перець - 2 штуки
  • Помідори - 650 грам
  • Кмин - 1, 5 чайних ложки
  • Пластівці перцю чилі - 0, 5 чайних ложки
  • Мелений коріандр - 1 Чайна ложка
  • Гайка - 450 грам (консервований )
  • Оцет - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Braai - 1 пучок
шурпа з бараниною - фото крок 1
1. Наріжте м'ясо кубиками. Викладіть його в розігрітий з рослинним маслом казанок і обсмажуйте до золотистого кольору.
шурпа з бараниною - фото крок 2
2. Наріжте цибулю кубиками, додайте його до м'яса, перемішайте і обсмажуйте 7-10 хвилин.
шурпа з бараниною - фото крок 3
3. Залийте суп яловичим бульйоном, доведіть його до кипіння, потім варіть на слабкому вогні 90 хвилин, ложкою зніміть весь утворився зайвий жир. Видаліть суп з вогню і остудіть його, надішліть на ніч в холодильник.
шурпа з бараниною - фото крок 4
4. Відкрийте банку консервованого нуту і відкиньте його на друшляк.
шурпа з бараниною - фото крок 5
5. Вимийте томати, обдайте їх окропом і відкиньте на друшляк, видаліть шкірку, потім наріжте шматочками.
шурпа з бараниною - фото крок 6
6. Наріжте цукіні невеликими кубиками.
шурпа з бараниною - фото крок 7
7. Очистіть ріпу від шкірки і наріжте її кубиками, вимийте і очистіть перці, наріжте їх кубиками, а морква - невеликими шматочками.
шурпа з бараниною - фото крок 8
8. За годину до подачі на стіл дістаньте суп і відправте його на вогонь, викладіть ріпу, морква, гайка, цукіні, перці і томати. Додайте всі спеції, сіль за смаком. Варіть півгодини, потім додайте оцет і вимкніть вогонь, накрийте суп кришкою і настоюйте 15 хвилин. Подавайте шурпу з великою кількістю рубаною кінзи.

Схожі рецепти