Шурпа по-кавказьки
(покроковий рецепт з фото)
Справжня кавказька кухня дуже пікантна і оригінальна. З рецептом шурпи по-кавказьки ви зможете здивувати багатьох своїх гостей цим прекрасним блюдом!
Şurpa - це не тільки кавказьке блюдо. Воно дуже популярно і на Сході, і на Балканах, наприклад. А рецептура відрізняється в залежності від регіону. Так, для приготування шурпи по-кавказьки нам знадобиться баранина, багато спецій (koriandr, зіра, хміль-сунелі) і зелений (Braai, петрушка). До того ж додаємо яблука - це одна з відмінних рис шурпи на Кавказі. Іноді в неї додають і сухофрукти, та інші невластиві супів фрукти.
- Баранина - 500 грам
- Картопля - 5 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Часник - 6-7 зубчиків
- Яблуко - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Зелень, спеції - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Спочатку варимо бульйон: закінчив на невеликому Вогні, не забуваємо зняти пінку, додати головку цибулі і можна пучок базиліка (неподрібнені). Бульйон вариться години 2.
Бульйон готовий - дістаємо м'ясо, цибуля і базилік викидаємо.
Бульйон НЕ вимикаємо, ріжемо картоплю і моркву і відправляємо в бульйон.
Через 30 хвилин додаємо в шурпу перець болгарський. Нагадаю, вогонь повинен бути маленький.
М'ясо рубаємо на шматки, відправляємо назад в шурпу.
А також яблука.
Через 30 хвилин виймаємо яблука, завантажуємо в шурпу помідори, крупно порізані (можно на пюре перемолоть). А також додаємо часник, спеції, видавлюємо сік лимона.
Шурпа повинна ще хвилин 30 нудитися.
Готову шурпу по-кавказьки подаємо з зеленню. Смачного!
Шурпа повинна ще хвилин 30 нудитися.
Готову шурпу по-кавказьки подаємо з зеленню. Смачного!