Рецепт Шурпа по-кавказьки фото

Шурпа по-кавказьки
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
М'ясо
Дієтичне харчування
На обід
Супи

Справжня кавказька кухня дуже пікантна і оригінальна. З рецептом шурпи по-кавказьки ви зможете здивувати багатьох своїх гостей цим прекрасним блюдом!

Şurpa - це не тільки кавказьке блюдо. Воно дуже популярно і на Сході, і на Балканах, наприклад. А рецептура відрізняється в залежності від регіону. Так, для приготування шурпи по-кавказьки нам знадобиться баранина, багато спецій (koriandr, зіра, хміль-сунелі) і зелений (Braai, петрушка). До того ж додаємо яблука - це одна з відмінних рис шурпи на Кавказі. Іноді в неї додають і сухофрукти, та інші невластиві супів фрукти.

  • Баранина - 500 грам
  • Картопля - 5 штук
  • Цибуля - 2 штуки
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Помідор - 2 штуки
  • Часник - 6-7 зубчиків
  • Яблуко - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Зелень, спеції - За смаком
шурпа по-кавказьки - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
шурпа по-кавказьки - фото крок 2
Спочатку варимо бульйон: закінчив на невеликому Вогні, не забуваємо зняти пінку, додати головку цибулі і можна пучок базиліка (неподрібнені). Бульйон вариться години 2.
шурпа по-кавказьки - фото крок 3
Бульйон готовий - дістаємо м'ясо, цибуля і базилік викидаємо.
шурпа по-кавказьки - фото крок 4
Бульйон НЕ вимикаємо, ріжемо картоплю і моркву і відправляємо в бульйон.
шурпа по-кавказьки - фото крок 5
Через 30 хвилин додаємо в шурпу перець болгарський. Нагадаю, вогонь повинен бути маленький.
шурпа по-кавказьки - фото крок 6
М'ясо рубаємо на шматки, відправляємо назад в шурпу.
шурпа по-кавказьки - фото крок 7
А також яблука.
шурпа по-кавказьки - фото крок 8
Через 30 хвилин виймаємо яблука, завантажуємо в шурпу помідори, крупно порізані (можно на пюре перемолоть). А також додаємо часник, спеції, видавлюємо сік лимона.
Шурпа повинна ще хвилин 30 нудитися.
Готову шурпу по-кавказьки подаємо з зеленню. Смачного!

Схожі рецепти