Шурпа казахська
(покроковий рецепт з фото)
Дитинство моє пройшло в Казахстані на Каспійському морі. Ми часто виїжджали на берег моря з ночівлею і дорослі варили бешбармак або шурпу. Я її тоді не їла, але добре пам'ятаю в якому захваті були чоловіки.
Шурпа по-казахському готується дуже просто. Казахи - кочівники, і національна кухня у них не дуже багата. Наваристий суп для них одне з головних страв і готується воно просто. В казані довго вариться наваристий бульйон з великою кількістю м'яса і цибулею. У шурпу по-казахському обов'язково додаємо моркву і картоплю. Це основа супу. Спеції можете додавати за смаком. Всі інші інгредієнти необов'язкові. Успіхів і приємного апетиту!
- Баранина - 1 кілограм
- Картопля - 600 грам
- Морква - 350 грам
- Помідор - 250 грам
- Цибуля - 250 грам
- Часник - 50 грам

М'ясо варити в казані 2 годину, знімаючи піну.

Моркву порізати брусочками, додати в казан.

Картопля крупно порізати.

Картопля додати і варити 20 хвилин. Додайте спецій.

Додати помідори, цибуля. Варити до готовності на повільному вогні.

Додати зелень. Смачного!