Шулюн з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Як здорово коли в одній страві поєднуються простота приготування, яскравий насичений смак і приголомшливий аромат, таким блюдом є шулюн, наваристий супчик, який роблять з баранини і картоплі.
Якщо ви коли-небудь з баранини готували супи, то повинні знати, що вони виходять досить ситними і наваристими, тому навіть і не вимагають додавання великої кількості інгредієнтів. Так і з цим простим рецептом шулюна з баранини, для нього нам знадобиться тільки м'ясо на кістці, картопля, трохи спецій і зелені. Хоча іноді в цей суп додають і інші овочі, наприклад, баклажани чи помідори, але мені здається, що картоплі цілком достатньо. А вам я пропоную самим приготувати шулюн з баранини в домашніх умовах і вирішити, чи потрібно доповнювати цей рецепт чимось ще.
- Баранячі кістки із залишками м'яса - 1-1, 2 кілограма
- Картопля - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Перець запашний горошком - 6-8 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Кінза свіжа - 60-70 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку ми дуже ретельно промиваємо баранину на кістці і викладаємо її в каструлю. Заливаємо м'ясо трьома літрами холодної води і ставимо на вогонь, доводимо рідину до кипіння. Знімаємо з поверхні води утворилася піну, викладаємо в каструлю цілу очищену цибулину, лавровий лист і перець горошком, солимо воду. Варимо баранину на самому слабкому вогні протягом 2 годин, прикривши каструлю кришкою.
Після закінчення часу нам необхідно витягти з бульйону цибулю і лавровий лист.
Картоплю чистимо і нарізаємо його кубиками, викладаємо картопля в бульйон і варимо його 15-20 хвилин.
Поки картопля вариться, ми акуратно витягаємо з каструлі баранину і відокремлюємо м'ясо від кістки, розрізаємо його на шматочки і повертаємо в каструлю, коли картопля буде готовий.
Як тільки картопля стала м'якою, можна вимикати вогонь. Даємо супу пару хвилин настоятися під кришкою, а самі тим часом промиваємо свіжу зелень і подрібнюємо її разом з часником.
Розливаємо готову страву по тарілочках і окремо в кожну додаємо кінзу, часник і мелений чорний перець. Приємного всім апетиту!