Шоколадний мус
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Шоколадний мус - простий в приготуванні холодний десерт. Солодкість в мусі можна регулювати за допомогою шоколаду; вибрати молочний солодкий або гіркий. Ласуни можуть додати ще й цукру.
Опис приготування:
Шоколадний мус готується з шоколаду і вершків. Головну роботу в приготуванні мусу виконує міксер, все інше приготуєте за дві секунди. Ванільний екстракт можна замінити на ванільний цукор, а ось екстракт мигдалю потрібно буде пошукати. Якщо любите солодкі муси, додайте кілька ложок цукру.
- Шоколад - 300 грам
- Вершки - 1, 5-2 склянки
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Екстракт мигдалю - 1 Чайна ложка
1. Шоколад (250 г) поламайте в мисочку і розтопіть на плиті або в мікрохвильовій печі.
2. Розмішайте шоколад до однорідної маси і дайте йому охолонути.
3. Вершки охолодіть і збийте міксером до густої піни. У процесі збивання додайте екстракти ванілі і мигдалю.
4. Поступово, збиваючи, вводите в вершки остигнула шоколадну масу.
5. Збивайте шоколадний мус, поки він не стане щільним і густим.
6. Що залишився шоколад - 50 г - натріть теркою або ножем на стружку.
7. Викладіть шоколадний мус в креманки або стаканчики, прикрасьте шоколадною стружкою.
8. Перед подачею на стіл остудіть шоколадний мус в холодильнику (протягом години). Смачного!